Skinuta zastava sa crkve na Cetinju, policija rasvjetljava slučaj

"Nadležni tužilac je naložio da se od dva maloljetna lica prikupe obavještenja na zapisnik, te da se spisi predmeta dostave na ocjenu i mišljenje", naveli su iz policije

11152 pregleda 28 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Dvije maloljetne osobe sumnjiče se da su danas na Cetinju skinule državnu zastavu Crne Gore, koja je bila okačena na crkvi na Ćipuru.

"Policija je danas oko 11.00 časova obaviještena da je od strane dva lica oštećena državna zastava Crne Gore koja je bila okačena na crkvu Ivana Crnojevića na Ćipuru. Pripadnici cetinjske policije su izašli na lice mjesta, došli do saznanja o identitetu lica za koja je utvrđeno da su maloljetna. Upoznat je nadležni tužilac koji je naložio da se od dva maloljetna lica prikupe obavještenja na zapisnik, te da se spisi predmeta dostave na ocjenu i mišljenje", saopšteno je iz Uprave policije.

Cetinjski list objavio je da su u pitanju dvije učenice jedne srednje škole iz Podgorice, te da su privedene u cetinjsku policiju, gdje će biti saslušane uz prisustvo roditelja. Taj medij objavio je i snimak skidanja zastave sa crkve.

"U toku je postupanje policije u odnosu na nalog postupajućeg tužioca. Sa daljim tokom postupanja i ishodom javnost će biti blagovremeno obaviještena", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: