Jovanić i Jovićeva ostaju u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva

Sudije tog suda kao neosnovanu, odbili su žalbu njihovih branilaca koji su tražili da se preinači rješenje Višeg suda i njih dvoje puste na slobodu

19976 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Uhapšeni predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić i stečajna upravnica Snežana Jović ostaju u pritvoru, odlučio je danas Apelacioni sud.

Sudije tog suda su kao neosnovanu odbili žalbu njihovih branilaca koji su tražili da se preinači rješenje Višeg suda i njih dvoje puste na slobodu. U obrazloženju odluke Apelacionog suda kaže se da postoji opasnost od njihovog bjekstva.

"Pritvor im je produžen po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač. 1 Zakonika o krivičnom postupku, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva u slučaju da se ovi okrivljeni nađu na slobodi i po tom rješenju može trajati do dalje odluke suda", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv Jovanića i 12 osumnjičenih članova njegove kriminalne grupe, kojoj se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Bonus video: