UP: U Baru uhapšene četiri osobe zbog ulične prodaje droge

"Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnijete četiri krivične prijave protiv šest lica – E. B. (44), P. P. (42), E. Đ. (26), B. B. (32), D. L. (37) i A. M. (33). E. B., P. P., B. B. i A. M. su lišeni slobode, D. L. se nalazi u UIKS-u, dok je E. Đ. trenutno nedostupan nadležnim organima"

9137 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Baru su zbog ulične prodaje droge u akciji "Meduza" uhapšene četiri osobe, saopšteno je danas iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se navodi da je policija u Baru, a u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovala višemjesečnu aktivnost kodnog naziva "Meduza" koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Bara.

"Danas i juče su na šest lokacija u Baru izvršeni pretresi stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici su podnijete četiri krivične prijave protiv šest lica – E. B. (44), P. P. (42), E. Đ. (26), B. B. (32), D. L. (37) i A. M. (33). E. B., P. P., B. B. i A. M. su lišeni slobode, D. L. se nalazi u UIKS-u, dok je E. Đ. trenutno nedostupan nadležnim organima", kazali su iz UP.

U saopštenju se dodaje da je prilikom pretresa prostorija koje koristi P. P., na dvije lokacije, pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem marihuane ukupne mase 44,2 grama, 132 komada tableta "buprenorfina" koje se nalaze na listi opijata, 19 komada tableta "alprazolama", koje su takođe na toj listi, nepoznata praškasta materija, bijele boje, ukupne mase 138,9 grama, a za koju će se nakon vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu utvrditi o kojoj materiji se radi.

"Pretresom prostorija koje koristi B. B., na dvije lokacije, policija je pronašla pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge kokain, ukupne mase sedam grama, pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana bruto mase 5,5 grama, pvc pakovanje u kojoj se nalazila materija nalik na smolu, za koju se sumnja da je riječ o opojnoj drogi hašiš, bruto mase 0,6 grama, kao i 39 komada pištoljske municije", piše u saopštenju.

Iz UP su kazali da je prethodno, tokom sprovođenja akcije, procesuirano 11 osoba, od čega su podnijete krivične prijave protiv šest osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je prekršajno, po Zakonu o sprečavanju zloupotrebe droga procesuirano pet osoba.

"Podnijeta je, u okviru ove aktivnosti i krivična prijava protiv jednog lica zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kod kojeg je pronađen pištolj marke CZ 99 bez oružnog lista. Takođe, na ovom predmetu u prethodnom periodu policija je u 10 slučajeva izvršila zapljene opojnih droga na području Bara i Ulcinja. Ukupno je zaplijenjeno 1,2 kg marihuane, 1,72 g "amfetamina", 44 tablete "buprenorfina", kao i devet tableta "alprazolama"", kazali su iz UP.

Poručili su da "realizacija akcije "Meduza" i procesuiranje nadležnim pravosudnim organima 17 osoba zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih i kvalitetnih aktivnosti koje službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar, sa konkretnim rezultatima, sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika".