Zbog nasilja nad suprugom, osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora

"Okrivljenom se stavlja na teret da je kritičnom prilikom koristio sredstva podobna da tijelo teško povrijedi ili zdravlje teško naruši, kao što su nastavak od usisivača, kabl, te pesnice, udarajući suprugu u predjelu glave i tijela"

12115 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zbog nasilja nad suprugom V. R. osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora.

Prvostepenu presudu izrekla mu je sutkinja Osnovnog suda u Podgorici Larisa Mijušković Stamatović.

U saopštenju, koje potpisuje sudija portparol, Ivana Becić, pojašnjeno je da je V.R. oglašen krivim zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, koje je izvršio na štetu svoje supruge.

"I to na način što joj je, između ostalog, nanio tešku tjelesnu povredu u vidu nasilno odsječene kose, oguljotine nadključnog predjela, krvnih podliva u predjelu lijevog oka, obje nadlaktice i desne podlaktice, krvnih podliva u predjelu obje natkoljenice i kruste na mjestima reznih rana obije podlaktice. Osim navedenog, okrivljenom se stavlja na teret da je kritičnom prilikom koristio sredstvo podobno da tijelo teško povrijedi ili zdravlje teško naruši i to nastavak od usisivača, kabl, te pesnice, udarajući je u predjelu glave i tijela".

Taj prvostepeno osuđeni u pritvoru je od 19. septembra - zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

"Pritvor mu je produžen nakon izricanja presude".

"Sud je našao da je okrivljeni narušio tjelesni i duševni integritet oštećene, inače njegove supruge, primjenom grubog nasilja, o čemu će svoje razloge dati u obrazloženju presude u zakonskom roku od 30 dana od dana objavljivanja presude. Krivično djelo koje se okrivljenom V.R. stavlja na teret zaprijećeno je kaznom zatvora u trajanju od jedne do pet godina", piše u saopštenju.

Bonus video: