Odloženo ročište za kontrolu optužnice protiv Jovanića i ostalih

Apelacioni sud je 25. novembra donio odluku o produženju pritvora za Jovanića i stečajnu upravnicu Snežanu Jović

6944 pregleda 3 komentar(a)
Jovanić, Foto: Luka Zeković
Jovanić, Foto: Luka Zeković

Ročište za kontrolu optužnice protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i ostalih, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici na zahtjev branilaca okrivljenih, radi upoznavanja sa spisima predmeta, kazala je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković.

Naredno ročište je zakazano za 21. decembar.

Apelacioni sud je 25. novembra donio odluku o produženju pritvora za Jovanića i stečajnu upravnicu Snežanu Jović. Ostali okrivljeni su pušteni na slobodu nakon podignute optužnice, jer nije bilo predloga za produženje pritvora.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici optužnicu protiv Jovanića i 12 osumnjičenih članova njegove kriminalne grupe, kojoj se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Optužnica je podnijeta i protiv stečajnih upravnika Saše Zejaka, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, kao i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića i preduzeća “Titan security”, “Securitas Montenegro”, “Top force system” i “Ogimar MNE”.

Bonus video: