DF: Napad na kuću Spasojevića pokazatelj bezbjednosnog stanja u državi

"Očekujemo da ovaj slučaj ne ostane neriješen kao mnogi napadi u Crnoj Gori", poručili su iz danilovgradskog odbora DF-a

2675 pregleda 0 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Danilovgradski odbor Demokratskog fronta (DF) osudio je, kako su kazali, bombaški napad na kuću načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića i njegove porodice.

Rekli su da taj "razbojnički čin" najbolje pokazuje kakvo je bezbjednosno stanje u Crnoj Gori.

"Spasojević je čestit čovjek i pravnik koji je bio i na izbornoj listi 'Za budućnost Danilovgrada'. To što je i profesionalac u svom poslu, vidimo kao motiv za ovakav sramni napad. Takođe, ovo govori da je sistemska borba protiv organizovanog kriminala i mafije nužna i da se na meti bandi može naći svako ko želi bolju budućnost za svoje najbliže, svoj grad i Crnu Goru.

"Nije nikakva novost da je kriminal imao sigurno utočište u bivšoj vlasti i uživao sve privilegije, a posljedice takvog ponašanja se osjećaju i danas. Upravo iz tog razloga su i Danilovgrađani prelomili, te dali povjerenje onima koji će Danilovgrad voditi pravim putem", navodi se u saopštenju.

Iz danilovradskog DF-a su iskazali podršku Spasojeviću i pozvali nadležne da što prije otkriju napadače i privedu ih pravdi.

"Prema tome, očekujemo da ovaj slučaj ne ostane neriješen kao mnogi napadi u Crnoj Gori. Zato je potrebno da institucije hitno preduzmu sve mjere u rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: