UP: Krivične prijave protiv dvije osobe u Šavniku zbog četiri krivična djela protiv izbornih prava

Glasanje na lokalnim izborima u Šavniku, tačnije na dvije izborne jedinice (zgrada Opštine i Kruševice) i danas je prekinuto

11388 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić

Policija u Šavniku podnijela je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima krivične prijave protiv dvije osobe zbog počinjena četiri krivična djela protiv izbornih prava.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, krivična prijava je podnijeta protiv Đ. Đ. (30) iz Šavnika, člana izborne komisije, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povrede prava glasanja. Đ. Đ. je, kako se sumnja, jednom građaninu onemogućio ostvarivanje biračkog prava na biračkom mjestu broj 1.

"Zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela, policija je državnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv D. A. (61) iz Nikšića, člana biračkog odbora. On je kako se sumnja onemogućio jednom građaninu ostvarivanje biračkog prava, nakon čega je uništio četiri neiskorišćena glasačka listića, na biračkom mjestu broj 14", piše u saopštenju.

Dodaju da se D. A. tereti za krivična djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i krivično djelo uništavanje dokumenata o glasanju.

Glasanje na lokalnim izborima u Šavniku, tačnije na dvije izborne jedinice (zgrada Opštine i Kruševice) i danas je prekinuto.