UP: Neeksplodirana bomba u dvorištu porodične kuće Spasojevića bačena 30. novembra

"Prikupljena su obavještenja od više lica, izvšena poligrafska testiranja i inicirane provjere telekomunikacionog saobraćaja određenih lica za koja postoje indicije da se mogu dovesti u vezu sa ovim događajima", saopšteno je iz Uprave policije

16514 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Uprava policije saopštila je da je, prema preliminarnim podacima, neeksplodirana ručna bomba, pronađena u nedjelju u dvorištu porodične kuće Predraga Spasojevića, bačena 30. novembra, odnosno noć prije aktiviranja ručne bombe u neposrednoj blizini dvorišta 1. decembra.

Iz Uprave policije je saopšteno da službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad od 1. decembra obezbjeđuju porodičnu kuću Spasojevića.

"Pripadnici Uprave policije su, nakon prijavljenog događaja da je u dvorištu kuće 4. decembra pronađena neeksplodirana ručna bomba, izašli na lice mjesta i zajedno sa vještakom za požare, eksplozije i havarije izuzeli materijalne tragove koji potiču od eksplozivne naprave, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru. Prema preliminarnim podacima neeksplodirana ručna bomba, koja je pronađena u nedelju u dvorištu porodične kuće Predraga Spasojevića, bačena je 30. novembra 2022. godine, noć prije aktiviranja ručne bombe u neposrednoj blizini pomenutog dvorišta 1. decembra, a nakon čega su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad otpočeli sa obezbjeđenjem kuće", navodi se u saopptenju.

Dodaje se da su službenici Uprave policije preduzeli niz istražnih i kriminalističkih mjera i radnju u cilju rasvjetljavanja događaja od 1. decembra 2022. godine.

"Te su sa lica mjesta izuzeti određeni tragovi, izvršena je pretraga terena, pregled video zapisa izuzetih sa video nadzora bližeg i šireg lica mjesta, kao i prilaznih puteva. Takođe, prikupljena su obavještenja od više lica, izvšena poligrafska testiranja i inicirane provjere telekomunikacionog saobraćaja određenih lica za koja postoje indicije da se mogu dovesti u vezu sa ovim događajima. U vezi informacije koja je 18. novembra proslijeđena Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad, u odnosu na prijetnje koje je pritvorenik M.M. uputio načelniku Spasojeviću, obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici“, saopšteno je.

Iz Uprave policije navode i da je iniciran postupak zaštite Spasojevića do izrade bezbjednosne procjene stepena ugroženosti.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su pozvali Spasojevića kako bi od njega prikupili obavještenja na okolnosti izjave da u institucijama postoje pojednici koji su korumpriani i koji opstruiraju istragu, a kojom prilikom on nije pružio konkretne podatke koji bi bili značajni za utvrđivanje navedenog. U odnosu na spise predmeta koji su Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad dostavljeni 29. septembra 2022. godine, a u vezi izjave jednog pritvorenika, pripadnici policije su o navodima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Uprava policije zajedno sa nadležnim tužilaštvom preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenih događaja i identifikaciji osoba koje su bacile ručne bombe na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića, te konstatujemo da nema riječi o opstrukciji istrage, već policija i tužilaštvo preduzimaju sve neophodne radnje u cilju rasvjetljavanja ovih događaja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: