ODT pokrenuo postupak protiv Miloševića zbog prijetnji Spasojeviću

Milanović rekao da ODT preduzima sve neophodne radnje u cilju otkrivanja krivičnih djela izvršenih na štetu Spasojevića

29206 pregleda 4 komentar(a)
Privođenje Miloševića, Foto: Savo Prelević
Privođenje Miloševića, Foto: Savo Prelević

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pokrenulo je postupak protiv pritvorenika Maria Miloševića zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

"Zbog prijetnji koje je uputio načelniku Istražnog zatvora", kazao je za "Vijesti" rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović.

"O navedenom događaju dežurna tužiteljka u Osnovnom državnom tužilaštvu upoznata je 24. novembra 2022. godine i istog dana je naložila prikupljanje neophodnih obavještenja, izuzimanje video nadzora i dostavljanje spisa predmeta na ocjenu i mišljenje. Postupajući po nalogu dežurne državne tužiteljke Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad dostavilo je spise predmeta 2. decembra 2022. godine, na osnovu kojih je i formiran predmet", objasnio je Milanović.

On je istakao da ODT preduzima sve neophodne radnje u cilju otkrivanja krivičnih djela izvršenih na štetu Spasojevića.

"U predmetu koji se odnosi na postavljanje eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Istražnog zatvora naloženo je preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji koje mogu da dovedu do otkrivanja učinilaca krivičnog djela - izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U ovom predmetu donijete su naredbe za odgovarajuća vještačenja", objasnio je Milanović.

Istakao je da će, u skladu sa nalogom vršiteljke dužnosti vrhovne državne tužiteljke Maje Jovanović, preispitati prethodni rad postupajućih državnih tužilaca u tim predmetima.

Bonus video: