Nije bilo bombe u sudu; Abazović: Dojava sa lažne adrese sa imenom Milana Kneževića

Danas evakuisana zgrada u centru Podgorice, u kojoj su smješteni Vrhovni, Apelacioni i Viši sud

81528 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Ana Burić
Foto: Ana Burić
Ažurirano: 08.12.2022. 17:38h

Premijer Dritan Abazović kazao je da je dojava o bombi u podgoričkom Višem sudu bila lažna i da je poslata sa lažne imejl adrese, koja je glasila na ime jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića.

Zgrada u centru Podgorice, u kojoj su smješteni Vrhovni, Apelacioni i Viši sud, evakuisana je danas zbog dojave o navodno postavljenoj bombi. Sva suđenja su bila prekinuta.

"Viši sud je od strane Uprave policije obaviješten u 14.45 časova da je završen pregled prostorija i da nije pronađeno nikakvo eksplozivno sredstvo", kazala je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković.

"Vijestima" je iz Uprave policije (UP) ranije nezvanično rečeno da je dojava o bombi stigla putem mejla, te da su na licu mjesta bili pripadnici policije sa svim nadležnim službama.

"Viši sud je danas primio mejl da će u 12 biti 'dignut u vazduh'. Odmah je obaviještena Uprava policije i sprovedena evakuacija. Trenutno se vrši pregled prostorija, a o više detalja u vezi sa adresom sa koje je upućen mejl se ne možemo izjašnjavati u cilju nesmetanog vođenja istrage", kazala je Raković ranije "Vijestima".

Policija je tokom pregleda blokirala saobraćaj u ulicama koje vode ka Višem sudu.

Bonus video: