Jokić pozvala Adžića da se utvrdi zašto policija nije blagovremeno reagovala da zaštiti Danilovgrađanku

"UP i centri bezbjednosti su dužni da postupaju po prijavama i pruže zaštitu svim građanima Crne Gore, ali poseban senzibilitet su dužni da pokažu kada su u pitanju ranjive grupe, što žene u Crnoj Gori jesu", napisala je Jokić

10226 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Foruma Progres Bojana Jokić pozvala je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da pokrene postupak u kom će utvrditi zašto policija nije blagovremeno reagovala da zaštiti N. J. iz Danilovgrada:

"Već je pored četiri podnesene prijave Upravi policije morala direktno da se obrati Državnom tužilaštvu kako bi dobila neophodnu zaštitu".

Ona je reagovala nakon što su "Vijesti" objavile da je Danilovgrađanin Nemanja Đurović mjesecima, navodno proganjao, prijetio i ucjenjivao bivšu djevojku N. J. ali policija, kako oštećena tvrdi, nije reagovala na četiri prijave podnijete u sedam dana.

"Sama činjenica da proteklih godina bilježimo povećan broj femicida i uopšteno nasilja nad ženama je alarm za društvo, UP i centri bezbjednosti su dužni da postupaju po prijavama i pruže zaštitu svim građanima Crne Gore, ali poseban senzibilitet su dužni da pokažu kada su u pitanju ranjive grupe, što žene u Crnoj Gori jesu. Povjerenje u institucije mora biti opravdano, građani moraju vjerovati policiji i s toga je neophodno da se sprovede postupak, utvrdi odgovornost i sankcionišu odgovorni, a žrtve zaštite i preduprijede dalje negativne posledice", napisala je Jokić.