Upravni sud poništio saglasnost za gradnju kompleksa na Skočiđevojci

Mjesna zajednica Reževići je u više navrata skretala pažnju građanima i zvaničnim državnim organima, da se na Skočiđevojci planira sprovesti velika prevara, koje će, osim grubog kršanja zakona, planskih dokumenata i prava građana, proizvesti devastaciju prostora, ogromnu šteta po ekologiju regiona a država može biti oštečena za preko 50 miliona eura

23191 pregleda 11 komentar(a)
Foto: KDP Promotion and Investments Limited
Foto: KDP Promotion and Investments Limited

Upravni sud prihvatio je tužbu Mjesne zajednice Reževići te poništio rješenja glavnog državnog arhitekte Mirka Žižića kojima je dao saglasnost na idejno rješenje megalomanskog projekta na lokalitetu nekadašnje vojne baze na Skočiđevojci.

To piše u presudi u koju su "Vijesti" imale uvid.

Žižić je aminovao projekat kompanije KDP Promotion and investments limited, dio stranog društva iz Podgorice, za izgradnju turističkog kompleksa kategorije 5 zvjezdica na urbanističkoj parcel 1 (UP1) objekta bruto razvijene građevinske površine 80.419 kvadrata, spratnosti sedam etaža suterena, prizemlje i sedam spratova i vila sa prizemljem i jednim spratom.

Rješenjem glavnog državnog arhitekte od 11. februara ove godine izdata je saglasnost na idejno rješenje za izgradnju apart hotela sa depadansima na urbanističkoj parcel 2 (UP2) objekta bruto razvijene građevinske površine od 28.280,20 kvadrata, spratnosti podrum, dvije etaže suterena, prizemlje i osam spratova za centralni objekat i tri suterenske etaže, prizemlje i tri sprata za depadans.

Mjesna zajednica Reževići je u više navrata skretala pažnju građanima i zvaničnim državnim organima, da se na Skočiđevojci planira sprovesti velika prevara, koje će, osim grubog kršanja zakona, planskih dokumenata i prava građana, proizvesti devastaciju prostora, ogromnu šteta po ekologiju regiona a država može biti oštečena za preko 50 miliona eura.

Zahtjev premijeru Dritanu Abazoviću, resornoj ministarki Ani Novaković Đurović da se preispitaju rješenja glavnog državnog arhitekte ranije je uputio i gradonačeknik Budve Milo Božović.

Iz inostrane kompanije su takođe u više navrata isticali da se radi u projektu koji će Budvi donijeti brojne benefite, te odbacili optužbe MZ Reževići.

Bonus video: