UP: Zbog droge uhapšena jedna osoba

"Policija je prilikom ulaska u stan zatekla V.M. (38) i D.J. (37), kojom prilikom je D.J. službenicima policije predao sedam komada tableta buprenorfina", navodi se u saopštenju Uprave policije"

5681 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici kriminalističke policije Odjeljenja bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad pronašli su opojne droge tokom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi lice Ž.L. (34).

"Policijski službenici su prilikom ulaska u stan zatekli V.M. (38) i D.J. (37), kojom prilikom je D.J. službenicima policije predao sedam komada tableta buprenorfina", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako dodaju prilikom daljeg pretresa policija je pronašla dva pvc pakovanja sa praskastom materijom bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain mase 22,53 grama, kao i jedno pvc pakovanje sa biljnom materijom za koju se sumnja da je opojna droga marihuana mase 14,85 grama.

"Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i došla do sumnje da je pomenuta droga pronađena u stanu, vlasništvo V.M. On je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kažu iz UP.

Dodaju i da će protiv D.J. zbog posjedovanja tableta sa liste opijata biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.