"Spasojević pokazao da se može biti načelnik i suprotstaviti organizovanom kriminalu"

Rezultati koji stoje iza Spasojevića dokaz su "da se može kad se hoće", te da "nema i neće biti organizovanog kriminala koji je jači od organizovane države", kazala je predsjednica Slobodnog sindikata Uprave policije Aleksandra Jovanović

7871 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Predsjednica Slobodnog sindikata Uprave policije Aleksandra Jovanović kazala je da je načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević pokazao da se može biti načelnik i suprostaviti se organizovanom kriminalu.

"Prevashodno prateći Vaš sindikalni rad u prethodnom periodu kada ste sa puno žara, hrabrosti, ostricom istinite riječi pokazali svima nama da se može kad se hoće boriti i izboriti za prava službenika koje ste zastupali u UIKS-u a koji obavavljaju jedan od najkompleksnijih poslova u bezbjedonosnom sektoru Crne Gore. Po preuzimanju odgovorne funkcije načelnika Istražnog zatvora, prateći Vaš rad putem medija, a i u svakodnevnoj neformalnoj komunikaciji sa Vašim zaposlenim, uvidjeli smo da nastavljate hrabru i bespoštednu borbu protiv nepravde, to jest organizovanog kriminala koji je ušao u svaku poru crnogorske realnosti", navela je Jovanović u obraćanju Spasojeviću.

Brojni rezultati u kratkom periodu, koji stoje iza Spasojevića, kako je saopštila, dokaz su "da se može kad se hoće", te da "nema i neće biti organizovanog kriminala koji je jači od organizovane države".

"Ovim putem poručujemo nalogodavcima i izvršiocima ovog gnusnog i kukavičijeg čina da Vi nijeste sami i da svi mi koji smo prošli i svakodnevno prolazimo kroz iste ili slične napade inicirane od istih lica i centara moći stojimo uz Vas uz punu dozu empatije i pružamo Vam bezrezervnu ličnu i profesionalnu podršku, a od institucija sistema tražimo da hitno reaguju i rasvijetle sve okolnosti događaja procesuirajući izvršioce i nalogodavce kukavičkog napada na državu jer smo mišljenja da je napad na Vas klasičan napad na državu i da država mora dati snažan, jasan, nedvosmislen i beskompromisan odgovor.

"Što se Vas tiče, znamo da ćete Vi znati da zaštitite Vas i Vašu porodicu i profesionalno nastaviti da radite kao što ste i počeli i svima poslali jasnu poruku - može se kad se hoće i kad se ima hrabrosti", istakla je Jovanović.

Kazala je kako žele svim kolegama iz bezbjedonosnog sektora skrenuti pažnju da svaki pojedinac koji se časno bori protiv organizovanog kriminala u Crnoj Gori "može biti meta kao i kolega Spasojević" i da svi treba da se uključe u "maksimalnu zaštitu jedni drugih", da pokažu da su jači od organizovanih kriminalnih grupa, i da im "profesionalna i moralna obaveza to nalaže" jer su zato plaćeni od strane građana.

"Kolega Predrag Spasojević je pokazao da se može biti načelnik i suprostaviti se organizovanom kriminalu. To i dalje pokazuje bez obzira na napad na njega i njegovu porodicu, on se i dalje hrabro bori i ne staje, u borbi protiv organizovanog kriminala. Budimo profesionalci, jer sve se može samo kad se hoće i kad se ima hrabrosti", zaključila je Jovanović.

Bonus video: