Prijetio kćerki novinara "Vijesti": "Otac ti neće još dugo pisati"

Novinar "Vijesti" na svom Fejsbuk profilu objavio je da su mu kćerki prijetili i da je vrijeđana zbog njega i njegovog rada

60729 pregleda 48 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva
Siniša Luković, Foto: Privatna arhiva

Tivćanin Matija Luković prekršajno će odgovarati zbog prijetnji upućenih kćerki novinara "Vijesti" Siniše Lukovića, rečeno je "Vijestima" iz Uprave policije.

On je sinoć, na instagramu, vrijeđao M. L. i njenog oca, zaprijetivši joj da novinar "neće još dugo pisati", a potom joj je i poslao fotografiju izbjegličke kolone Srba iz Krajine poslije operacije "Oluja" koju je hrvatska vojska izvela avgusta 1995. godine.

Kćerka Siniše Lukovića sinoć je tivatskoj policiji prijavila prijetnje, a oni su o događaju obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru.

"Vijestima" je iz Uprave policije rečeno da je ODT Kotor njihove službenike uputilo da prijavu proslijede Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na ocjenu da li u radnjama Matije Lukovića ima elemenata krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

"Više državno tužilaštvo ocijenilo je da nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti i predmet vratilo policiji. Prijavljeni M. L. saslušan je u prostorijama OB Tivat danas u 12 sati, nakon čega su spisi proslijeđeni kolegama u OB Cetinje, kako bi protiv njega podnijeli prekršajnu prijavu jer se on u trenutku kada je poslao poruke oštećenoj nalazio na teritoriji prestonice, tačnije na Njegušima", rečeno je "Vijestima" nezvanično iz Uprave policije.

Novinar "Vijesti" na svom Fejsbuk profilu objavio je da su mu kćerki prijetili i da je vrijeđana zbog njega i njegovog rada.

"Do sada sam zbog mog novinarskog angažmana i javnog rada bio vrijeđan, napadan, prijećeno mi je, čak su neki pokušavali i fizički da se sa mnom obračunaju", napisao je Luković i naveo da ništa od svega toga, uprkos prijavama policiji i drugim institucijama sistema nije rezultiralo nekom ozbiljnijom sankcijom prema vinovnicima tih incidenata".

Dodaje da je do sada to prihvatao i ćutao, ali da je prvi put prijećeno njegovoj kćerki.

Među porukama koje je Matija Luković poslao sugrađanki sa kojom se poznaje još od osnovne škole su i da joj je tata, Siniša Luković "izdajica", "stari Srbin", "da su prodali vjeru za večeru"...

Prethodno, pitao je zar nijesu Hrvati, a onda joj poručio i da se piše kao njen tata - Srbin.

"Neće ti tata još dugo pisati tako", zaprijetio joj je, a onda počeo i sa uvredama i psovkama.

Nakon što ga je pitala zašto njen otace neće dugo pisati, odgovorio je: "Zato što sam ja tako rekao. Lično ja. Imate li neki problem?" i poslao joj fotografiju izbjeglićke kolone Srba nakon operacije "Oluja".

Bonus video: