Dojave o bombama u nekoliko podgoričkih škola, onlajn nastava popodne

Dojava da je postavljena bomba stigla je u osnovne škole “Savo Pejanović”, “Milorad Musa Burzan”, “Maksim Gorki”, “21. maj”, “Sutjeska", "Branko Božović" kao i u Gimnaziji "Slobodan Škerović" i Srednjoj stručnoj školi “Spasoje Raspopović”

122389 pregleda 39 komentar(a)
Gimnazija u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Gimnazija u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.12.2022. 13:08h

Novi talas prijetećih mejlova da je u brojnim školama u Podgorici navodno postavljena bomba ispraznio je jutros školske klupe u nekoliko osnovnih i srednjih škola.

Dojava da je postavljena bomba stigla je u osnovne škole “Savo Pejanović”, “Milorad Musa Burzan”, “Maksim Gorki”, “21. maj”, “Sutjeska", "Branko Božović", Specijalnu školu "1. jun", kao i u Gimnaziji "Slobodan Škerović" i Srednjoj stručnoj školi “Spasoje Raspopović”.

Zbog prijeteće dojave, policija je po protokolu krenula u protivdiverzione preglede kako bi se otklonila svaka sumnja.

Nastava je prekinuta i u OŠ "Ratko Žarić" u Nikšiću zbog dojave o bombi, gdje policija trenutno vrši provjeru.

Ministarstvo: Onlajn nastava popodne

Ministarstvo prosvjete uputilo je dopis svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Podgorice i opštine Zeta da se obrazovno-vaspitni rad danas u popodnevnoj smjeni organizuje onlajn, čime će se obezbijediti kontinuitet nastave i osigurati bezbjednost učenika.

Iz Ministarstva su prethodno kazali da su odmah po dobijanju informacije pozvali sve osnovne i srednje škole, te dalo preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste Upravu policije.

"Ministarstvo ima punu saradnju sa Upravom policije i postupaće po njenim upustvima. Imajući u vidu da smo i u prethodnom periodu imali prilike da se suočavamo sa dojavama ove vrste, koje su na sreću bile lažne, Ministarstvo apeluje na smireno i pribrano postupanje svih građana, kao i u prethodnim slučajevima", piše u saopštenju.

Povezani članci

23. Maj 2022.

Kud koji kad zaprijete bombom

Bombe u školama dojavljivane i u aprilu

U aprilu ove godine desio se prvi talas dojava o postavljenim eksplozivnim napravama putem elektronske pošte.

Tada su mejlovi poslati na adrese 178 obrazovnih institucija, 12 opština, i po jedne Služba zaštite i spasavanja, Centra bezbjednosti i Komunalne policije.

Tada je u svim školama i vrtićima kojima je prijećeno ekspresno obustavljena nastava.

Prošlog četvrtka dojavljeno je da se bomba nalazi i u Višem sudu u Podgorici, međutim nakon protivdiverzionog pregleda utvrđeno je da bomba ne postoji.

Bonus video: