ODT Pljevlja: Šest osoba optuženo zbog kršenja biračkog prava

Optužni predlog podnijet je protiv D.B., R.Z., N.K., B.T., S.A. i J.A.

9848 pregleda 2 komentar(a)
Šavnik, Foto: Svetlana Mandić
Šavnik, Foto: Svetlana Mandić

Osnovno državno tužilastvo (ODT) u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv šest osoba zbog kršenja biračkog prava u Šavniku.

Optužni predlog podnijet je protiv D.B., R.Z., N.K., B.T., S.A. i J.A.

To je saopštila portparolka ODT Pljevlja i tužiteljka Nataša Bajčeta.

Optužni predlog podnijet je protiv D.B., R.Z. i N.K. zbog krivičnog djela sprječavanje održavanja glasnja i krivičnog djela povreda prava glasanja.

Takođe je podnijet i protiv B.T. i S.A. zbog krivičnog djela unistavanje dokumenata o glasanju i krivičnog djela sprečavanje održavanja glasanja i protiv J.A. zbog krivičnog djela povreda prava glasanja, krivičnog djela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog djela sprečavanje održavanja glasanja.

Navodi se da se optuženima D.B. R.Z. i N.K. stavlja na teret da su 13. novembra na biračkom mjestu br. 1 "Sala SO Šavnik" u Šavniku, kao članovi, odnosno opunomoćeni predstavnik biračkog odbora na protivpravan način spriječili glasača da glasa koji je upisan u birački spisak sprečavajući na protivpravan način održavanje glasanja na tom biračkom mjestu.

Dodaju da se optuženom B.T. stavlja na teret da je 23. oktobra na biračkom mjestu br. 14 "Kafana Kruševice" u Šavniku oduzeo glasačke listice i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu.

Optuženom S.A. stavlja se, kako je saopšteno, na teret da je 13. novembra na biračkom mjestu br.14 " Kafana Kruševice" uništio glasačke listiće i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu.

Poručeno je da se optuženom J.A. stavlja na teret da je 6. novembra na biračkom mjestu br.1 "Sala SO Šavnik" u Šavniku kao član biračkog odbora na protivpravan način spriječio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa uništavajući glasačke listiće, čime je na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na pomenutom biračkom mjestu.

Bonus video: