Pljevljacima zadržavanje do 72 sata: Upali sugrađaninu u kuću, nanijeli mu povrede drvenim palicama

Kako su kazali iz Uprave policije, sumnja se da su 7. decembra oko 23 sata došli u selo Višnjica, odvezli se do porodične kuće u kojoj stanuje oštećeni, maskirali se fantomkama i fizički ga napali uz upotrebu drvenih palica, te mu zadali udarce po glavi, vratu, ramenima i tijelu

23748 pregleda 4 komentar(a)
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Pljevlja (ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Pljevaljska policija uhapsila je E. Š. (30) i H. C. (26) koji su osumjičeni za razbojništvo u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, sumnja se da su 7. decembra oko 23 sata došli u selo Višnjica, odvezli se do porodične kuće u kojoj stanuje oštećeni, maskirali se fantomkama i fizički ga napali uz upotrebu drvenih palica, te mu zadali udarce po glavi, vratu, ramenima i tijelu.

Pljevaljskoj policiji je 9. decembra oko 8.20 sati jedna osoba prijavila ovaj napad, odnosno da su osumnjičeni ušli u kuću njegovog strica i fizički ga napali uz upotrebu drvenih palica u namjeri da od njega otuđe novac.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je kvalifikovao krivično djelo razbojništvo u pokušaju, te naložio dalje preduzimanje policijskih mjera i radnji sa ciljem identifikacije i lociranja izvršilaca ovog krivičnog djela. Pripadnici pljevaljske policije su preduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji na utvrđivanju svih okolnosti vezanih za navedeni događaj, koje su u krajnjoj mjeri rezultirale identifikacijom izvršilaca", navedeno je u saopštenju.

"Policija je locirala izvršioce E. Š. i H. C. i uhapsila ih nakon čega su privedeni nadležnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje u trajanju od 72 sata", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: