Dojave o bombama u školama širom Crne Gore, onlajn nastava do kraja nedjelje

Nove dojave da su postavljene bombe stigle su jutros u sve škole u Bijelom Polju, nekoliko škola Podgorici, dvije osnovne škole Baru, Kotoru...

101551 pregleda 91 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.12.2022. 13:16h

U svim srednjim i osnovnim školama u Crnoj Gori će se nastava sprovoditi online do kraja sedmice, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Oni su naveli time poštuju preporuke Uprave policije nakon drugog dana dojava o postavljenim bombama.

"Na ovaj način nastojimo da obezbijedimo kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih. Ministarstvo prosvjete će u saradnji sa Upravom policije, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama. Takođe, i danas apelujemo na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje instrukcija Ministrarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji", piše u saopštenju.

Dojave širom Crne Gore

Nove dojave da su postavljene bombe stigle su jutros u sve škole u Bijelom Polju, nekoliko škola Podgorici, dvije osnovne škole Baru, Kotoru...

Policiji je nešto poslije 9.35 časova stigla serija prijava da su na školske mejlove više podgoričkih srednjih i osnovnih škola stigli novi prijeteći mejlovi da je navodno postavljena bomba.

Prijeteći mejlovi su stigli Muzičkoj školi "Vaso Pavić, Ekonomskoj "Mirko Vešović", OŠ " Savo Pejanović", "Maksim Gorki", "21. maj", "Savo Pejanović", OŠ "Štampar Makarije", "Pavle Rovinski"... Dojava je stigla i kotorskoj Pomorskoj školi, nakon čega su evakuisani učenici Gimnazije koja se nalazi u istoj zgradi.

Bombe su dojavljene u barskim školama "Blažo Jokov Orlandić" i "Meksiko".

Zbog dojave, školski savjeti su raspustili prvu smjenu đaka i poslali ih kući.

Policija je, po protokolu u ovakvim situacijama, izdala naređenje da se škole evakuši nakon čega će uslijediti antidiverzioni pregledi.

Iz barske policije je Radio Baru i Bar Infu saopšteno da je pregled objekata OŠ “Blažo Jokov Orlandić” i “Meksiko” završen i ispostavilo se da su dojave o postavljenim bombama u školi bile lažne.

Nastava u svim školama u Crnoj Gori održaće se onlajn

Ministarstvo prosvjete saopštilo je ranije da će se nastava u svim osnovim i srednjim školama u Crnoj Gori organizovati onlajn, imajući u vidu pristigle dojave o postavljenim bombama

"Na ovaj način nastojimo da obezbijedimo kontinuitet nastave, vodeći računa o bezbjednosti učenika i zaposlenih. Ministarstvo prosvjete će u saradnji sa Upravom policije, blagovremeno obavijestiti javnost o svim daljim aktivnostima i preporukama", navodi se u saopštenju.

Iz ovog Vladinog resora apelovali su na smirenost i pribranost svih građana, te poštovanje intrukcija Ministrarstva i Uprave policije, kako bi zajednički doprinijeli stabilnosti u novonastaloj situaciji.

Iz Uprave policije saopštili su kako preduzimaju sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije IP adresa sa kojih su upućeni sporni mejlovi.

Dojave i juče ispraznile učionice

Tokom jučerašenjeg dana zbog novog talasa prijetećih mejlova nastava nije održana u svim podgoričkim osnovnim i srednjim školama ali i u jednoj u Nikšiću.

Povezani članci

13. Decembar 2022.

Djeci opet prijete bombama

Nakon prvih prijava o prijetećim mejlovima, Ministarstvo prosvjete je naložilo svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Podgorice i Zete da nastavu u popodnevnoj smjeni organizuju onlajn.

Iz Ministarstva su juče kazali da su odmah po dobijanju informacije pozvali sve osnovne i srednje škole i dali preporuku da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste Upravu policije.

Bonus video: