Piperović: Odakle Abazoviću saznanje da Lazović i Ubović žele njegovu likvidaciju

"Da li mu je neka Služba (naša,strana) dostavila tu informaciju? Ovdje se ne radi o građaninu Abazoviću, već o premijeru jedne države koji je tako nešto izrekao", navodi se u reagovanju

20661 pregleda 27 komentar(a)
Piperović, Foto: Boris Pejović
Piperović, Foto: Boris Pejović

Pravni zastupnik Zorana Lazovića i Ranka Ubovića, advokat Zoran Piperović, pitao je premijera Dritana Abazovića odakle mu saznanje da penzionisani policijski funkcioner i biznismen žele njegovu likvidaciju, ali i da li im je on danas zaprijetio rečenicom da je za njih kasno.

"Zbilja, već zabrinjava ničim utemeljeni, sada mogu slobodno reći i huškački verbalni egzibiconizam, kojim premijer zatrpava javni prostor Crne Gore, a koji za cilj ima neobjašnjivu, ničim utemeljenu difamaciju mojih vlastodavaca - Zorana Lazovića i Ranka Ubovića. Ovo, danas izrečeno, predstavlja zlokobni verbalizam koji može da ostavi neželjene posledice , prije svega, na moje vlastodavce. Postavlja se pitanje: kako premijer zna da Lazović i Ubović žele njegovu likvidaciju? Odakle mu to saznanje? Da li mu je neka Služba (naša,strana) dostavila tu informaciju? Ovdje se ne radi o građaninu Abazoviću, već o premijeru jedne države koji je tako nešto izrekao", piše u Piperovićevom reagovanju.

On je premijera u tehničkom mandatu pitao kojim je činjenjem, nečinjenjem, gestom, izjavom Ubovića i Lazovića ponuknut na takav zaključak?

"I šta znači rečenica da je za njih kasno? Prijeti li on to sada njima?Za čem su zakasnili?Da ne izgube glavu? Da odu u zatvor? O čemu se ovdje radi? Premijeru neko treba od pravnika da kaže za staro pravno pravilo – za misli se ne kažnjava, srećom, jer ko zna, u ovoj državi ko kome što želi i svi mogu samo da nagađaju. Poenta ovog obraćanja je samo jedna. Premijer mora da nauči da kroz lične impresije ne smije da vrijeđa nečije dostojanstvo, ljudskost, vaspitanje, čovječnost. Od trgovaca kokainom i cigaretama, sad ih smjesti u željeoce nečije smrti. Mnogo jada", napisao je Piperović.

Advokat je saopštio i da će o Abazovićevoj izjavi napisati pismo Vrhovnom državnom tužilaštvu, Specijalnom državnom tužilaštvu, direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost i ambasadama Kvinte.

"I za kraj. Možda ovo čitaoci neće povjerovati. Vidio sam danas pozivnicu potpisanu od strane premijera u kojoj se Bemax poziva da bude gost, u petak u 18h, u Vladi Crne Gore, za novogodišnji koktel. Pa, budi pametan", zaključuje reagovanje Piperović.

Bonus video: