Akcija Bruda: Uhapšeno 10 osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem skoro tone marihuane

"Aktivnost je sprovođena u dužem vremenskom periodu uz podršku međunarodnih partnera – FBI i NCA , te u saradnji sa policijskim službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Republike Srbije i policijskim službenicima Bosne i Hercegovine", kazali su iz Uprave policije

109879 pregleda 34 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.12.2022. 16:01h

U akciji Bruda koju je Uprava policije realizovala u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) uhapšeno je 10, a procesuirano 18 osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem skoro tone marihuane na međunarodnom nivou.

Uhapšeni su D.J, Z.V, B.Lj, S.Z, N.Z, E.T, A.B, A.R, M.Š. i V.J.

Iz Uprave policije kazali su da su pretresi izvršeni na 14 lokacija u Crnoj Gori, između ostalog u Budvi, Podgorici i Kolašinu.

"Aktivnost je sprovođena u dužem vremenskom periodu uz podršku međunarodnih partnera – FBI i NCA , te u saradnji sa policijskim službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Republike Srbije i policijskim službenicima Bosne i Hercegovine", kazali su iz Uprave policije.

U Kolašinu je uhapšen Z. V. Inspektori su osim njegove, pretresli i kuću Kolašinca D. J. kog su rano jutros uhapsili u Podgorici.

"Naime, krivična prijava je podnijeta protiv 18 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopštenju UP.

Dodali su da se dva lica i dalje potražuju, a četiri se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Crnoj Gori i zemljama regiona.

"Dva lica se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su 2021. i 2022. godine počinili krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga u Crnoj Gori i Republici Srbiji. Sumnja se da su članovi kriminalne organizacije neovlašćeno nabavljali i prevozili radi dalje prodaje određene količine opojne droge marihuana iz pravca Republike Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije"..

UP je saopštila da su sprovodili ovu plansku aktivnost od 2021. godine i presijecanjem ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe, u više pojedinačnih zapljena na teritoriji Crne Gore i zemalja regiona, pronašli i oduzeli oko jednu tonu opojne droge marihuana.

Bonus video: