Specijalizovao se za krađu bicikala

"Između ostalog A.B. (29) je u večernjim satima, ušao u unutrašnjost zgrade - garažu, nakon čega je metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom je bilo vezano biciklo marke "cross citera city line", vrijednosti 666,40 eura"

3776 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Podgorici donio je rješenje kojim je potvrdio optužnicu koju je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo protiv okrivljenog A.B. (29), ranije osuđivan, da je izvršio produženo krivično djelo teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni 26. maja 2022. godine, u ranim jutarnjim satima, ušao u unutrašnjost zgrade – garažu, pa je iz jednog prostora ograđenog metalnim šipkama – metalnog kaveza, u kojem su se nalazila dva bicikla marke "polar" vrijednosti 353,60 eura i "kardinal" vrijednosti 258,40 eura, sa bicikala prvo skinuo prednje točkove, a potom bicikla provukao kroz jedan veći otvor metalnog kaveza.

Dodaje se u optužnici da bi na njima, a kada ih je izvukao, vratio točkove, nakon čega je bicikla, zajedno sa za sada neidentifikovanim licem, oduzeo i prisvojio.

Okrivljeni A.B. je 28. maja 2022. godine, u ranim jutarnjim satima, ušao u unutrašnjost zgrade – garažu, pa je biciklo marke "bolls", vrijednosti 151,83 eura, koje nije bilo obezbijeđeno, oduzeo i prisvojio, kojom prilikom je sebi pribavio korist u vrijednosti otuđene stvari.

Dana 28. 05. 2022.godine, oko ponoći, okrivljeni je ušao u unutrašnjost zgrade - garažu, pa je podesnim sredstvom-metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom je za metalni stub bilo vezano biciklo marke "btwin", vrijednosti 238,80 eura, koje je potom oduzeo i prisvojio.

Okrivljeni je devetog juna 2022. godine, u ranim jutarnjim satima, ušao u unutrašnjost zgrade - garažu, pa je podesnim sredstvom-metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom su bila vezana bicikla marke "visitor hammer", vrijednosti 201,60 eura, a drugo marke "visitor blade 29", vrijednosti 172,80 eura, koja je potom oduzeo i prisvojio.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni narednog dana oko podneva, dovezao se biciklom do kioska u blizini OŠ "Štampar Makarije", nakon čega je metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom je za rešetke od kioska bilo vezano biciklo marke "ketler city bike", vrijednosti 159,58 eura, nakon čega je sjeo na biciklo i odvezao se u nepoznatom pravcu.

Dana 13. juna 2022. godine, u večernjim satima, ušao je u unutrašnjost zgrade - garažu, nakon čega je metalnom šipkom otkinuo sigurnosnu sajlu kojom je bilo vezano biciklo marke "cross citera city line", vrijednosti 666,40 eura, koje je potom oduzeo i prisvojio, navodi se u optužnici državne tužiteljke Sanje Ražnatović u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Bonus video: