Abazović: Targetirao sam ljude za koje tvrdim da su na vrhu kriminalne piramide

Poručio je da su ga dva gospodina tužila što ih je povezao s švercom kokaina i cigareta

24938 pregleda 41 komentar(a)
Abazović, Foto: Youtube/Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Youtube/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, poručio je da penzionisani policijski funkcioner Zoran Lazović i biznismen Ranko Ubović žele njegovu likvidaciju.

"Ne želim da pravim žrtvu od sebe, niti da se skreće pažnja. Ja sam targetirao ljude za koje tvrdim da su na vrhu kriminalne piramide. Vrlo sam ponosan na to. Kad će se ljudi zaista procesuirati, u kom vremenskom periodu, u kom obimu, ostaje drugim organima", istakao je.

Poručio je da misli da je vrlo dobro informisana ličnost.

"Sve što sam rekao u dvije godine je bilo tačno ili će se ispostaviti da je tačno. Ne znam hoće li biti nešto za godinu dana", istakao je Abazović.

Naveo je, gostujući u emisiji na Televiziji Crne Gore, da koga je god targetirao imenom i prezimenom, nije to uradio iz hira ili političke pobude.

"Ja sam vrlo precizan. Neka drugi organi rade", dodao je Abazović.

Dva gospodina su ga, kako je rekao, tužila što ih je povezao s švercom kokaina i cigareta.

"To je za jednog gospodina koji je bio načelu sektora za borbu protiv oranizovanog kriminala, Protiv njegov sina se vodi postupak, a njegov sin nije sam, niti je to radio izolovano. Protiv drugog gospodina se ne vodi ništa, ne znam da li će se voditi, ali tvrdim da stoje u priči oko pranja novca za organizovani kriminal. Neka SDT radi svoj posao, mi ćemo otići na sud. Ako se ispostavi da sam pričao neistine, ja ću im platiti kaznu", naveo je Abazović.

Ponovio je da je zbog pravde spreman da plati bilo koju cijenu i ostaje pri tome.

Tvrdi da su na vrhu piramide, ne u trupu, već vrhu piramide organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

"I to je cijela ekipa, koja je bila sa prethodnim specijalnim tužiocem i sa vrlo dobro poznatim ljudima... Hoće li ruka pravde stići do njih nije pitanje za premijera, premijer je uradio što je do njega. Neka istražni organi urade što je do njih", zaključio je Abazović.

Bonus video: