Piperović: Abazović sve više i opasnije targetira, a službe mu sve više ćute

Pravni zastupnik Zorana Lazovića i Ranka Ubovića najavio nove tužbe

17334 pregleda 25 komentar(a)
Piperović, Foto: Boris Pejović
Piperović, Foto: Boris Pejović

Pravni zastupnik Zorana Lazovića i Ranka Ubovića, advokat Zoran Piperović, reagovao je na najnovije izjave premijera Dritana Abazovića, koji tvrdi da Lazović i Ubović žele njegovu likvidaciju.

Kazao je da Abazović sve više i opasnije targetira, a "službe mu sve više ćute".

"Uopšte mi ne predstavlja iznenađenje što komšija Abazović iznova propagira besmisao, za koji zna da ga ne može dokazati i utvrditi niko. Čak ni on. Za evidentnu besmisao, sada je uveo još jednu tvrdnju. Poslije kokaina, cigara i pokušaja ubistva (objasniću dolje zašto pokusaja ubistva), sada imamo i pranje para. I to sve obrazloženo tvrdnjom - mislim da sam vrlo informisana osoba. I ja mu vjerujem. Ali, elementarna logika nalaže pitanje: Ko njega informiše? Ja tvrdim. Za ovo što iznosi - niko ozbiljan. Baš niko", naveo je Piperović u reagovanju dostavljenom "Vijestima".

U suprotnom bi, kako je kazao, Lazović i Ubović odavno bili u zatvoru.

"A možda da povjerujemo Adžiću, da ih premijer dobija privatnim vezama, što je, naravno, vrlo logično. I normalno. Za premijera jedne države. I uobičajena praksa. U obavještajnim zajednicama svih modernih, zapadnih zemalja", naveo je Piperović, te dodao:

"Da objasnim ono oko pokušaja ubistva. Prije toga, uzgred, kao što vidite, Lazović i Ubović su još na slobodi. Naime, Abazović je prije neki dan kazao - citiram: 'Mrtva usta ne govore, a oni (Lazović i Ubović) su zakasnili. Dakle, htjeli su da mu usta budu mrtva, ali su u naumu zakasnili. Ko ih je spriječio, ne zna niko. Pa ni naše službe. Ni sam Abazović. Ko te pita! Važno je podići rejting GP URA. Koji je u padu. Ako ovim tempom nastavi da pominje Lazovića i Ubovića, a nastaviće, ugasiće partiju. Zašto? Zato što narod prepoznaje kroz ovaj egzibicionizam, filovan pljuvanjem ljudi, svu neozbiljnost i tračarenje, koje ne priliči ni ribaru sa Ade. Komšija, da bi pojačao javnu pljuvaonicu, sada ne kaže ništa do... Oni nisu u trupu kriminalne piramide, već na njenom vrhu (kraj citata). Eto novog saznanja. Glavni kriminalci u Crnoj Gori su Lazović i Ubović. Još samo da taj fakat neko javi radi upoznavanja u VDT, GST, UP i ANB. To može da se uradi neposredno ili putem pošte. Abazović može i dimnim signalima. Da uozbiljim. Ako na kugli zemaljskoj nađete sličan primjer, javite mi".

Piperović je kazao da Abazović "sve više i opasnije targetira, a službe mu sve više ćute" i najavio nove tužbe.

"Vjerujem, i smiju se. U sebi. Idu nove tužbe. Da li će tužbeni zahtjev biti 21.000, 12.000, 120 ili 12 eura vidjećemo. Ne brinite, nećemo u tužbi pominjati revizorske izvještaje renomiranih, američkih revizorskih kuća, koje su potpisivale besprekorne finansijske izvještaje o poslovanju Bemaxa. Ovo zato što bi kroz njihovo čitanje, između redova, ako ih pročita, Abazović mogao da nađe i dokaze o pranju novca. Ne smijemo da rizikujemo. Meni lično, žao je jedne stvari. Kada je Bemax dobio poziv za novogodišnji koktel, koji se održavao u zgradi Vlade, neko je ispred firme trebao da pođe. I da nikako, uzgred, onu ciglu iz Urinog spota ne ponese sa sobom. Jer, mogla je nekoga da dotakne po prstu. Što bi značilo da taj, kao onaj iz spota, mora da posjeti neuropsihijatra", zaključio je advokat.

Bonus video: