ODT Pljevlja: Četiri osoba optužene zbog kršenja biračkog prava

Optužni predlozi podnijeti su protiv M.V., M.L., M.A. i B.N.

5629 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Pljevaljsko Osnovno državno tužilastvo (ODT) podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku tri optužna predloga protiv četiri osobe, i to protiv M.V., M.L., M.A. i B.N..

To je saopštio tužilac i portparol ODT Pljevlja Nataša Bajčeta.

Dva optužna predloga, kako se navodi, podnijeta su protiv M.V. i M.L zbog krivičnih djela - povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju.

Dodaje se da je optužni predlog podnijet i protiv ( M.A.) zbog krivičnog djela - povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja a protiv (B.N.) zbog krivičnog djela - povreda prava glasanja.

"Optuženima M.V. i M.L. se stavlja na teret da su 30.oktobra na biračkom mjestu br. 1 "Sala SO Šavnik" u Šavniku, kao članovi biračkog odbora, na protivpravan način glasača koji je upisan u birački spisak spriječili da glasa, a potom uništili neiskorišćene glasačke listiće i time spriječili održavanje glasanja na tom biračkom mjestu", navodi se u saopštenju.

Kako je poručeno, optuženom M.A. se stavlja na teret da je 30. oktobra na biračkom mjestu br. 13 "Škola u Donjoj Bijeloj" u Šavniku na protivpravan način spriječio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu.

Optuzenom B.N. stavlja se, kako je saopšteno, na teret da je 23. oktobra na biračkom mjestu br.13" Škola u Donjoj Bijeloj" u Šavniku na protivpravan način spriječio glasača upisanog u birački spisak da glasa.

Bonus video: