Rasvijetljena serija krađa sa ribarskih brodica u Ulcinju

Nakon prve uspješne akcije, četvorka se ponovo okupila u Ulcinju i dogovorila novu krađu, ali ovog puta u Valdanosu. Oko 10. decembra, bez jednog od braće Mihadžeri, lopovi su u uvali otuđili dvije ‘jamahe’, koje su, kako se ispostavilo par dana kasnije na graničnom prelazu, za njih bile kobne”, saopštio je sagovornik Vijest

8728 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Državljani Albanije Amarildo Pepaj i Vilson Tahiraj i Republike Srbije, braća Leonard i Leon Muhadžeri, koji se sumnjiče da su Ulcinju u prvoj polovini decembra u dva navrata počinili produženo krivično djelo teška krađa, pušteni su da se u daljem postupku brane sa slobode - nakon što su priznali krivicu i otuđene stvari vratili vlasnicima, saznaju Vijesti.

Pepaj i Tahiraj uhapšeni su 15. decembra poslije ponoći na graničnom prelazu Sukobin - Murićani, nakon što je granična policija u njihovom automobilu bez validne dokumentacije, pronašla dva vanbrodska motora marke “jamaha”.

Braća Muhadžeri, koji su nastanjeni u Ulcinju, uhapšeni su istog dana u ranim popodnevnim satima, pošto su Albanci inspektorima detaljno ispričali kako, na koji način i sa kim su ukrali ukupno četiri vanbrodska motora.

Prema saznanjima Vijesti, lopovi su najprije početkom decembra u kanalu Port Milena ukrali sa ribarskih brodica dva vanbrodska motora marke “merkuri” i “jamaha”.

Albanci su, prema informacijama Vijesti, ta dva motora nekako uspjeli da prebace preko granice u Albaniju, jedan prodaju i između sebe podijele novac.

”Nakon prve uspješne akcije, četvorka se ponovo okupila u Ulcinju i dogovorila novu krađu, ali ovog puta u Valdanosu. Oko 10. decembra, bez jednog od braće Mihadžeri, lopovi su u uvali otuđili dvije ‘jamahe’, koje su, kako se ispostavilo par dana kasnije na graničnom prelazu, za njih bile kobne”, saopštio je sagovornik Vijesti.

Izvor iz istrage kazao je Vijestima da su lopovi bili pod budnim okom policije bar deset dana prije hapšenja i da je akcija na Sukobinu brižno koordinirana.

Ukradeni motori, kako saznajemo, kao polovni, vrijede od hiljadu i po do dvije hiljade eura, a kao novi, neki su i dvaput skuplji.

Prilikom odlučivanja oko pritvora, ulcinjsko tužilaštvo cijenilo je to što su sva četvorica sarađivala sa istražiteljima, u cjelosti priznali djelo koje im stavlja na teret i krivicu, izrazili kajanje i na kraju vratili vlasnicima sve otuđene stvari.

Bonus video: