Advokatska komora: Sankcionisati odgovorne za ugrožavanje sigurnosti Akovića

"U društvu vladavine prava nedopustivo je da advokatura, kao sastavni dio pravosuđa, bude izložena bilo kojoj vrsti napada", ističe predsjednik AK Zdravko Begović

22401 pregleda 2 komentar(a)
Begović, Foto: Boris Pejović
Begović, Foto: Boris Pejović

Iz Advokatske komore tražili su da nadležni u najkraćem roku otkriju, procesuiraju i najstrože sankcionišu sve izvršioce i eventualne nalogodavce ugrožavanja sigurnosti njihovog kolege Lazara Akovića.

Predsjednik AK, Zdravko Begović, saopštio je da su prinuđeni da po ko zna koji put protestuju i izraze nezadovoljstvo zbog još jednog slučaja ugrožavanja sigurnosti advokata.

"U društvu vladavine prava nedopustivo je da advokatura, kao sastavni dio pravosuđa, bude izložena bilo kojoj vrsti napada. Nažalost, ovo je još jedna potvrda da su advokati izloženi svakodnevnim pritiscima i stalnim napadima od strane nasilnih pojedinaca ili grupa. Posebno bismo istakli da je ovakav neprimjereni čin u odnosu na kolegu Lazara Akovića istovremeno napad na advokaturu, kao samostalnu i nezavisnu profesiju", piše u njihovom reagovanju koje potpisuje Begović.

Povezani članci

20. Decembar 2022.

Akoviću prijete zbog Čađenovića

On je poručio da je obaveza svih državnih organa da, u okviru svojih nadležnosti preduzmu sve mjere i radnje, kako bi advokati bez pritisaka i straha za svoj život, nesmetano mogli obavljati advokatsku djelatnost.

Begović se oglasio nakon što je objavljeno da je Aković ugrožen nakon što je preuzeo da zastupa uhapšenog specijalnog tužioca Sašu Čađenovića.

Bonus video: