Spičanović od Kneževića traži 1.000 eura

Iz suda podsjećaju da je Knežević u Skupštini rekao za Spičanovića - "da je najveći lažov, nesoj i fukara u Crnoj Gori, da su to teške riječi, ali istinite, te da onaj ko njega optuži da radi za srpsku i rusku službu, zaslužuje ovakav odgovor"...

15289 pregleda 12 komentar(a)
Spičanović, Foto: Boris Pejović
Spičanović, Foto: Boris Pejović

Drago Spičanović podnio je tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Milana Kneževića, radi naknade nematerijalne štete koju je pretrpio, kako se navodi, usljed uvreda koje mu je ovaj uputio na sjednici tog parlamentarnog 28. oktobra 2022. godine.

U saopštenju na sajtu suda, navodi se da je jedan od lidera Demokratskog fronta tada za njega kazao "da je najveći lažov, nesoj i fukara u Crnoj Gori, da su to teške riječi, ali istinite, te da onaj ko njega optuži da radi za srpsku i rusku službu, zaslužuje ovakav odgovor".

Bivši šef Kontraobaveštajne zaštite u Agenciji za nacionalnu bezbjednost - Spičanović, piše na sajtu, smatra da je ovakvim riječima jednog poslanika i predsjednika Odbora za bezbjednost, povrijeđeno njegovo pravo na ličnost na najdrskiji mogući način, posebno kod činjenice što je Knežević sve to izgovorio na sjednici koja je imala veliku gledanost.

"Predložio je sudu da usvoji njegov tužbeni zahtjev i obaveže Kneževića da mu na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti, ugleda i časti isplati 1.000,00 eura sa pripadajućom zakonskom kamatom. Tužba je poslata na odgovor tuženom i biće zakazano pripremno ročište u zakonskom roku, kada se za to steknu uslovi", piše u saopštenju koje potpisuje sutkinja/portparol Ivana Becić.

Knežević je na toj sjednici odbora za bezbjednost kazao da je, smijenjeni šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera, skupa sa Spičanovićem, donioi bezbjednu provjeru za sekretarku Vijeća za nacionalnu bezbjednost Jelenu Maraš, u kojoj je, kako tvrdi, konstatovano da joj se ne može odobriti pristup tajnim podacima: "Zato što u susrertima sa mnom, ima kontakte sa srpskom i ruskom obavještajnom službom".

"To je napisao Drago Spičanović, a ja mu sad kažem da je najveći lažov, nesoj i fukara u Crnoj Gori. Teške su riječi, ali su istinite. Onaj ko mene bude optužio da radim za srpsku i rusku obavještajnu službu, zaslužuje ovakav i adekvatan odgovor. I sve ih pozivam, neka mi izađu na biljeg u svakom smislu", rekao je tada šef tog skupštinskog tijela.

Bonus video: