Policija pregleda snimke video-nadzora i telefon Stamatovića

Beživotno tijelo dvadesetpetogodišnjaka pronađeno je juče u Botunu

66287 pregleda 29 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Policija pregleda snimke sa video-nadzora i vještači sadržaj mobilnog telefona stradalog Miloša Stamatovića (25) kako bi utvrdili uzrok njegove smrti.

Inspektori to rade po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, odakle su Vijestima i saopštili te informacije.

Beživotno tijelo dvadesetpetogodišnjaka pronađeno je juče u Botunu. Njegov nestanak u subotu su prijavele Stamatovićeve kolege iz Pošte Crne Gore, nakon što se nije vratio da razduži smjenu.

"U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaska beživotnog tijela muškarca M. S., te je povodom navedenog događaja, nakon što je 20. 12. 2022. godine, policija obavijestila dežurnog tužioca u ovom tužilaštvu da je mjestu Botun iz rijeke izvučeno beživotno tijelo muškarca, dežurni tužilac izašao na lice mjesta, izvršio uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke – obducenta", odgovorila je Vijestima rukovoditeljka i portparolka podgoričkog Višeg tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica.

Objasnila je da su tokom uviđaja izuzeti tragovi koji su pronađeni na licu mjesta:

"I koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja, a istog dana je data naredba za obdukciju tijela, koja je obavljena, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik. Tokom izviđaja, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video-materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu", kazala je Medenica.

Bonus video: