Prijestonica: Krivična prijava zbog poziva na raspirivanje mržnje

"Prijava se odnosi i na eventualno neko drugo krivično djelo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a što će se utvrditi nakon izviđaja", navode iz Prijestonice

27606 pregleda 38 komentar(a)
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter

Prijestonica Cetinje podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne muške osobe, zbog snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem se mogu čuti uvrede na račun Cetinjana i Crnogoraca.

Iz Prijestonice su naveli da je osoba na snimku Vladimir Dimić, te da je prijava podnijeta zbog sumnje da je počinio krivično djelo - izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

"Piš** na Cetinje, bato. Evo vam ga, montenegrini, vidi kako piš** Ostroga mi, piš** se na sred Cetinja. Znaš kako kažu komite - živjelo Cetinje? E, tako ja kažem crklo dabogda", govori muškarac na snimku na kojem, između ostalog, urinira na autobuskoj stanici na kružnom toku na Cetinju. Na kraju videa čuju se i riječi: "Cetinjani, nabijem vas na k****."

"Krivična prijava je podnesena u vezi sa snimkom koji kruži društvenim mrežama i na kojem se vidi lice koje poziva na raspirivanje nacionalne mržnje i vrijeđanje nacionalnih osjećaja Crnogoraca i Cetinjana. Pored ovog krivičnog djela, prijava se odnosi i na eventualno neko drugo krivično djelo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a što će se utvrditi nakon izviđaja", navodi se u saopštenju.

Muškarac na snimku, između ostalog, kaže i kako mora da skine zastavu, ali osoba čiji se glas takođe čuje kaže da će to učiniti drugi put.

"Imajući u vidu navedeno, evidentno je da na strani prijavljenog Vladimira Dimića postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo iz člana 370 stav 1 i očekujemo da Osnovno državno tužilaštvo donese naredbu za sprovođenje istrage", zaključuju iz Prijestonice.

Bonus video: