Privedene tri mlađe osobe osumnjičene za napad na prostorije LGBTIQ centra u Podgorici

Prikupljena obavještenja od maloljetnih muških osoba od 14 godina i 16 godina i Đ.V. (19)

18944 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da je u kratkom roku identifikovano i u službene prostorije privedeno više mlađih osoba koje su, kako tvrde, danas u popodnevnim časovima napale prostorije LGBTIQ Drop in centra u Podgorici.

"Policijski službenici su na okolnosti navedenog događaja prikupili obavještenja od maloljetne muške osobe stare 14 godina, za koju se sumnja da je metalnom šipkom udarala u zid navednih prostorija, maloljetne muške osobe stare 16 godina i Đ.V. (19), dok će od još tri osobe biti prikupljenja obavještenja na iste okolnosti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kojem će spisi predmeta biti dostavljeni na ocjenu i mišljenje.

Nevladina organizacija Juventas ranije danas je saopštila da je šest osoba sa metalnim šipkama u rukama prijetilo osoblju LGBTIQ centra i prisutnim klijentima i pokušalo da razbije staklo na ulaznim vratima.

"Ovom napadu je prethodilo više incidenata koji su se tokom prethodnih dana dogodili u okolini LGBTIQ centra, kada je više mladića prijetilo osoblju centra nakon završetka radnog vremena kada su odlazili kući", saopšteno je iz Juventasa.

Bonus video: