Dojava o bombama u Tivtu bila lažna

U dojavi se navodilo da su postavljene protivtenkovske mine i 12 kilograma plastičnog eksploziva ispod podložnog betona

43673 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.12.2022. 18:43h

Dojava o bombama u Tivtu bila je lažna, rečeno je Vijestima iz Uprave policije.

Službenici Uprave policije obezbjeđivali su lice mjesta na Opatovu u Tivtu, gdje se izvode građevinski radovi na hotelu, nakon što je toj instituciji ranije danas proslijeđena dojava o navodno postavljenim bombama, koja je stigla na imejl adresu redakcije Vijesti.

Nakon što je obavljen kontradiverzioni pregled objekta u izgradnji na Opatovu za koji je stigla dojava o podmetnutoj bombi, na tom mjestu nije pronađena nikakva eksplozivna naprava.

Prema riječima načelnika Odjeljenja bezbjednosti Tivat, Ivana Rakočevića, dežurni pripadnici policije OB koji su danas obezbjeđivali taj teren tokom dana, su se sada povukli sa pomenutog terena.

Rakočević je najavio je da će se nadalje raditi na identifikaciji lica koje je poslalo imejl o postavljenoj bombi.

U dostavljenoj dojavi se navodilo da su postavljene protivtenkovske mine i 12 kilograma plastičnog eksploziva ispod podložnog betona, te da je na mjestu gdje se obrušila zemlja postavljeno više nagaznih i protivtenkovskih mina.

Inače, riječ je o gradilištu novog manjeg luksuznog hotela koji na Opatovu za svoje potrebe, gradi kompanija "Gugi Commerc", vlasnika Branislava Savića - Gugija, kontroverznog biznismena iz Budve i pravosnažno osuđivanog člana organizovane budvanske kriminalne grupe na čelu sa odbjeglim političarem Svetozarom Marovićem.

Bonus video: