URA: Analiza ili smijurija koju je objavio Konjević tačna je koliko i sve šta su do sada tvrdili iz švercerskih krugova

Kažu da bi valjalo da donedavni koordinator služba bezbjednosti Konjević, odgovori i zašto podatke, "koje sada želi predstaviti ozbiljnim" nije objavio i ranije

6780 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA

Građanski pokret URA reagovao je na dokument koji je na svom Tviter profilu objavio predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, povodom krivaca za šverc cigareta iz luke Bar.

"Analiza ili bolje reći smijurija koju je na svojim mrežama objavio portparol mafije Raško Konjević, a koju je pisao sa bivšim direktorom ANB-a Savom Kenterom, Dragom Spičanovićem a koju su pečatirali njihove mecene Lazović i Ubović, tačna je koliko i sve šta su do sada tvrdili iz švercerskih krugova", navodi se u saopštenju URE.

Dodaju da time treba da se bave nadležni organi koji konačno rade svoj posao, "za razliku od perioda kada su Konjević i ostali puleni organizovanog kriminala i korupcije kreirali državne institucije".

Iz URE su kazali da bi valjalo da donedavni koordinator služba bezbjednosti Konjević, odgovori i zašto podatke, "koje sada želi predstaviti ozbiljnim" nije objavio i ranije.

"Stoga je vrlo jasno da Raško kao istureno političko krilo mafije sada piše diktat svojih prijatelja i sponzora", navodi se u saopštenju URE.

Dodaju da je, "jasna intencija kojom se želi kriminalizovati ono što rade predstavnici URE na najvišim državnim funkcijama kako je to već viđeno i u nekim drugim prilikama".

Kako kažu, "loša vijest za njih je da to neće nipošto skrenuti pravac URE a koji je bio i ostao beskrupulozna borba protiv kriminala i korupcije i zakon koji treba da je jednak za sve".

"Neka Konjević, Kentera i Spičanović štede tonere jer će se možda ispostaviti da su i njih zloupotijebili o novcu svih poreskih obaveznika. Pravda uvije nađe svoj put", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: