Popodne i u subotu onlajn nastava za škole koje su primile prijetnje

Organizacija nastave u školama koje nisu dobile informaciju o postavljenim bombama biće realizovana redovno, u skladu sa utvrđenim planom i programom, saopštili su iz Ministarstva prosvjete

104831 pregleda 81 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.12.2022. 16:32h

Na imejl adrese više škola u Crnoj Gori jutros su stigle dojave o navodno postavljenim bombama.

"Vijestima" je iz Uprave policije rečeno da su dojave stigle na adrese većine škola u Podgorici, Nikšiću, Beranama, Budvi i Herceg Novom.

Iz Ministarstva prosvjete saopštili su da je neophodno da sve obrazovno-vaspitne ustanove koje su dobile imejl o podmetnutim bombama upute učenike kućama i da popodnevni rad organizuju onlajn. Takođe, nastava će u tim školama biti organizovana onlajn i u subotu, ukoliko su je planirale kao radnu.

Organizacija nastave u školama koje nisu dobile informaciju o postavljenim bombama biće realizovana redovno, u skladu sa utvrđenim planom i programom, saopštili su iz tog resora.

Dojava je, između ostalog, stigla na adresu Druge osnovne škole u Budvi, škole "Stefan Mitrović Ljubiša" i škole "Mirko Srzentić" iz Petrovca.

Dojavu o navodno podmetnutom eksplozivnom materijalu dobila je i podgorička Osnovna škola "Branko Božović".

"Na školskom terenu podmetnuto je mnogo bombi. Uvek sam sanjao o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu, sve ćemo pobiti, niko neće ostati živ. Sve će prokrvariti. Pokažite svima naš tekst, želimo da svi znaju naše razloge, vodila nas je mržnja od rođenja, pod nama je gorela zemlja. Neko gradi, ljudi poput nas sve pretvaraju u pepeo", stoji, između ostalog, u prijetnji koju je primila podgorička OŠ "Branko Božović" putem imejla.

Prema nezvaničnim informacijama, prijeteća poruka stigla je i u podgoričku OŠ "Radojica Perović".

Bonus video: