Prihvaćeno jemstvo od 6,2 miliona za Lazovića

Odluka nije pravosnažna

37884 pregleda 104 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu prihvatio je predlog odbrane uhapšenog tajnog agenta Petra Lazovića - da ga uz jemstvo od 6,2 miliona eura u nekretninama i novcu pusti da se brani sa slobode.

To je za Vijesti kazala savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Ona je pojasnila da odluka nije pravosnažna, jer Specijalno državno tužilaštvo ima pravo žalbe.

Povezani članci

15. Decembar 2022.

Za Lazovićevu slobodu sad nude 6,2 miliona

Vijeće Višeg suda odbilo je prethodnu garanciju od 1.640.300 eura, zaključivši da po vrijednosti "ne djeluje dovoljno obeshrabrujuće na okrivljenog da ostane dostupan sudu i da eventualni gubitak jemstva ne bi značajnije uticao na poslovanje pravnih lica koja su jemci".

Uz tu garanciju dodata je hipoteka na nekretnine u Podgorici, svojina D.O.O. GUFO, u iznosu od 4.645.000 eura, što zajedno sa već ponuđenim jemstvom od 1.640.300 eura iznosi 6.285.300 eura.

Firma koja nudi jemstvo za Lazovića, prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata u vlasništvu je Željka Garića.

Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a. Dan kasnije, na graničnom prelazu Božaj, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja lisice na ruke stavili su i Mojkovčaninu Radovanu Pantoviću.

Specijalni tužilac Zoran Vučinić uhapšenog tajnog agenta sumnjiči da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, ali i da je kao član organizovane kriminalne grupe “Kavači” učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina, kao i da je odavao službene tajne vođi tog klana Radoju Zviceru.

Zbog sumnje da je dio te krimi-ekipe, SDT je izdalo i nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića.

Članovima tog klana SDT označava i Radoja Živkovića zvanog Žuti (36), Nikolu Spasojevića (43), Milana Vujotića (40) i Duška Roganovića (36).

Bonus video: