Napadnut ljekar u Hitnoj u Podgorici, uhapšene dvije osobe

"Jedna osoba je nasrnula fizički i ljekara udarila glavom, koji je tom prilikom zadobio posjekotinu arkade, nakon čega je počeo da ga davi i tom prilikom je zadobio velike podlive na vratu", saopšteno je iz ZHMP-a

56402 pregleda 49 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Todor Ražnatović (23) i Luka Lopičić (21) uhapšeni su zbog sumnje da su sinoć, u jedinici Zavoda Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) u Podgorici, napali ljekara K. D.

"Vijestima" je iz policije rečeno da su uhapšeni bili u alkoholisanom stanju.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da im se na teret stavlja krivično djelo - nasilničko ponašanje.

"Ovo krivično djelo su, kako se sumnja, počinili T. R. (23) i L. L. (21) na štetu doktora zaposlenog u Hitnoj medicinskoj pomoći u Podgorici, sinoć nakon ponoći. Oni su sinoć, oko 15 minuta iza ponoći, fizički napali oštećenog na radnom mjestu i tom prilikom mu nanijeli lake tjelesne povrede koje su konstatovane od strane dežurnog ljekara. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost", saopšteno je iz policije.

Iz ZHMP-a je prethodno saopšteno da je K. D. napadnut tokom obavljanja posla, da je zadobio tjelesne povrede, te da su privedene tri osobe.

"Dva mladića su u pomenutom vremenskom periodu u jedinicu Hitne pomoći dovela alkoholisano lice, a nakon uzimanja podataka i u toku pripreme da se pacijent uvede u ambulantu, ljekar u timu HMP Podgorica je napadnut", navodi se u saopštenju.

"U prvom mahu je odgurnut, a nakon apela da se smire i upozorenja da će pozvati policiju, jedna osoba je nasrnula fizički na njega i ljekara udarila glavom, koji je tom prilikom zadobio posjekotinu arkade, nakon čega je počeo da ga davi i tom prilikom je zadobio velike podlive na vratu. Uposleni su uspjeli da ih razdvoje, a u međuvremenu je reagovala policija i tri lica su privedena", dodaju iz Zavoda.

Policija je izuzela snimak na kome se, kako navode iz ZHMP, jasno vidi šta se desilo. Ljekar je pregledan i zbrinut.

"U jedinicama Hitne pomoći u Crnoj Gori nema obezbjeđenja, ali u saradnji sa policijom napravljen je dogovor da policijski službenici često obilaze sve jedince", dodaje se u saopštenju.

Povrijeđeni ljekar, kao i zaposleni u Hitnoj, dali su izjavu policiji o napadu.

Bonus video: