VIDEO Državljanin Albanije pokušao da unese 11 kg heroina iz Crne Gore u Hrvatsku

Iz policijske uprave dubrovačko-neretvanske saopšteno da je utvrđeno da je heroin bio namijenjen zapadnoevropskom narkotržištu

30280 pregleda 9 komentar(a)
Foto: dubrovacko-neretvanska-policija.gov.hr
Foto: dubrovacko-neretvanska-policija.gov.hr

Državljanin Albanije uhapšen je 12. januara na graničnom prelazu Karasoviću, Hrvatska, zbog sumnje da je pokušao da prokrijumčari 11 kilograma heroina.

Kako se navodi u saopštenju policijske uprave dubrovačko-neretvanske u utorak, 10. januara, dvojica albanskih državljana su preko graničnog prelaza iz Crne Gore pokušali u Hrvatsku da prokrijumčare 11 kilograma heroina.

U saopštenju se navodi da je 24-godišnji državljanin Albanije nešto iza ponoći, u vozilu albanskih tablica, pristupio ulaznoj graničnoj kontroli na prelazu Karasovići.

Takođe, u saopštenju se navodi da su policijski službenici posumnjali da državljanin Albanije nešto krijumčari, zbog čega je zatražen nalog za pretragu vozila.

U vozilu je u prednjem dijelu, između motora i instrument table, pronađen prepravljeni prostor u kojem je pronađeno 20 paketa sa ukupno 11 kilograma heroina i mala količina kokaina.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je heroin bio namijenjen zapadnoevropskom narkotržištu. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćene proizvodnja i prometa drogama, osumnjičeni 24-godišnjak je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave", navodi se u saopštenju policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Bonus video: