MPŠV: Efikasno spriječena bespravna gradnja asfaltne baze

"Naši napori su se isplatili rezultatima koji će pomoći da se u potpunosti zaustavi nelegalna eksploatacija šljunka", saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

14792 pregleda 12 komentar(a)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede oglasilo se povodom pokušaja bespravne gradnje asfaltne baze na lokaciji Cijevna u Podgorici.

Vlasnik i izvršni direktor preduzeća "Tehnoput" Saša Aćimić uhapšen je danas po nalogu podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva, a sumnjiči se da je počinio produženo krivično djelo - građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivično djelo - skidanje i povreda službenog pečata i znaka.

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede posvećeno je zaštiti i očuvanju crnogorskih rijeka i vodotokova. Danas sa ponosom objavljujemo da su se naši napori isplatili rezultatima koji će pomoći da se u potpunosti zaustavi nelegalna eksploatacija šljunka. Nastavićemo vrijedno da radimo na obezbjeđivanju zdravog i bezbjednog okruženja za sve nas!

"Zajedničkom akcijom Operativnog tima za sprječavanje nelegalne eksploatacije šljunka, na čelu sa državnim sekretarom Stevanom Gajevićem, u skladu sa ovlašćenjima i primjenom administrativnih mjera, a u saradnji sa Upravom policije i nadležnim tužilaštvom, efikasno je spriječena bespravna izgradnja inženjerskog objekta – asfaltne baze na lokaciji UP 50 lokacija Cijevna u Podgorici investitora DOO 'Tehnoput' iz Podgorice.

"U skladu sa zaključcima Vlade, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koordiniše operativnim timom u cilju zaštite zone vodoizvorišta Bolje sestre zbog ozbiljnih problema izazvanih eksploatacijom šljunka i pijeska. Ove nelegalne aktivnosti smanjuju kapacitet vodoizvorišta što ugrožava vodosnabdijevanje stanovništva i funkcionisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje", saopštili su iz Ministarstva.

Kazali su da će nastaviti da, uz pojačan inspekcijski nadzor, sprovode sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju zaštite javnog interesa.

Bonus video: