UP: Za vrijeme praznika oduzeto 40.333 petardi i 144 komada vatrometa

"U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - Direktoratom za zaštitu i spašavanje - inicirano donošenje Naredbe o zabrani prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi, za period 2022/23 godina"

2370 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je da su njeni službenici na teritoriji cijele države u periodu od 20. decembra 2022. godine do 15. januara 2023. godine tokom akcije "Petarda" oduzeli ukupno 40.333 komada petardi i 144 komada vatrometa, različitih vrsta.

Iz UP dodaju da je sprovođenje planske aktivnosti prvenstveno imalo za cilj djelovanje radi suzbijanja nelegalne prodaje kao i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II - petardi, naročito od strane maloljetnih lica.

"Tokom sprovođenja ove operativne akcije, službenici Uprave policije su samostalo i u saradnji sa drugim nadležnim službama, vršili obilazak lokacija (u blizini škola, pijaca, tržnica i drugih mjesta), gdje se u prethodnom periodu vršila nelegalna prodaja pirotehničkih sredstava", kažu iz UP.

Navode da je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova - Direktoratom za zaštitu i spašavanje - inicirano donošenje Naredbe o zabrani prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi, za period 2022/23 godina.

"U narednom periodu službenici Uprave policije, nastaviće sa sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi se u potpunosti suzbila nelegalna i nedozvoljena prodaja pirotehničkih sredstava razreda II – petardi", zaključuju u saopštrenju.

Bonus video: