Hapšenje po nalogu SDT-a: Uhapšena bivša službenica CKB-a

Uprava Crnogorske komercijalne banke (CKB) podnijela je prošle godine krivičnu prijavu Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu

107026 pregleda 55 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.01.2023. 14:33h

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja jutros su uhapsili bivšu službenicu Crnogorske komercijalne banke Daliborku Spasojević.

Prema saznanjima Vijesti, uhapšenoj Spasojević na teret se stavlja da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u vezi sa falsifikovanjem isprave u produženom trajanju.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje Uprave policije je danas lišilo slobode D. S., bivšu zaposlenu Crnogorske komercijalne banke, zbog osnova sumnje da je, kao odgovorno lice u tom privrednom društvu, u periodu od 2010. do sredine februara prošle godine, u Podgorici, učinila produžena krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave", navode iz SDT-a.

Oni dodaju da će biti sprovedena državnom tužiocu, radi saslušanja u svojstvu osumnjičene.

Daliborka Spasojević
foto: Luka Zeković

"Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Uprava Crnogorske komercijalne banke (CKB) podnijela je prošle godine krivičnu prijavu Upravi policije i Specijalnom državnom tužilaštvu u kojoj su naveli sumnje da su dvoje zaposlenih u dužem vremenskom periodu, zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju, prisvojili 14 miliona eura koje su “skinuli” sa računa oko 200 klijenata.

Bonus video: