Suđenje za šverc cigareta: Veljić ne želi da ga brane zastupnici Lazovića i Spičanovića

Okrivljeni je otkazao punomoćje svom dosadašnjem braniocu advokatu Zoranu Piperoviću, dok je advokatu Damiru Lekiću danas punomoćje otkazala i Veljićeva majka, osamdesetsedmogodišnja Zorka Veljić

24750 pregleda 28 komentar(a)
Tabla na ulazu u Viši sud, Foto: Luka Zeković
Tabla na ulazu u Viši sud, Foto: Luka Zeković

U Višem sudu u Podgorici danas je odloženo suđenje Predragu Veljiću i njegovoj majci Zorki, optuženi za šverc cigareta.

Okrivljeni Veljić je otkazao punomoćje svom dosadašnjem braniocu advokatu Zoranu Piperoviću, dok je advokatu Damiru Lekiću danas punomoćje otkazala i Veljićeva majka, osamdesetsedmogodišnja Zorka Veljić.

Optužnicom je predstavljeno da je član kriminalne grupe, koju je formirao njen sin Predrag.

"Ne želim da me više brane advokati Zoran Piperović i Damir Lekić jer njih dvojica u parničnom postupku zastupaju Zorana Lazovića i Draga Spičanovića, koji su direktno umiješani u ovu situaciju sa nestankom cigareta u ovu namještaljku", izjavio je Predrag Veljić.

U izjavi "Vijestima" advokat Piperović je kazao da svaki ima pravo da bira branioca, pa i da otkaže punomoćje. Potvrdio je da je tačno da zastupa Spičanovića i Lazovića, za naknadu nematerijalne štete.

"Za naknadnu nematerijalne štete zastupam Spičanovića i Lazovića pred redovnim sudovima u Ulcinju i Podgorici. Spičanovića po tužbi protiv Rada Miloševića, a Lazovića u dva predmeta protiv premijera Dritana Abazovća", pojasnio je on.

"Stvar je stranke ko će da ga brani i ima pravo da otkaže punomoćje. Što se tiče okrivljenog Veljića, već četiri godine ga branim u ovom predmetu", izjavio je advokat Piperović.

Optužnicom specijalnog tužilaštva, Veljić se tereti da je tokom druge polovine 2017. organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi postali njegova majka Zorka Veljić, firma "Cyngus" i Edževid Dacić, a u cilju nezakonitog sticanja dobiti i moći.

Bonus video: