Skaj komunikacija dijela kavačkog klana: Milošević bi opet u "lov"

Pritvorenik optužen za likvidaciju Radomira Đuričkovića, porukom se kune jednom od šefova kavačkog klana da će "opet u lov", čim izađe iz zatvora. Kotoranin Slobodan Kašćelan, međutim, odgovara Miloševiću da je dosta radio i da će na odmor kad napusti spuške bedeme

73113 pregleda 23 komentar(a)
Miloševića dovode na saslušanje (arhiva/ilustracija), Foto: SAVO PRELEVIC
Miloševića dovode na saslušanje (arhiva/ilustracija), Foto: SAVO PRELEVIC

Pritvorenik Mario Milošević, telefonskom porukom zakleo se jednom od šefova kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu - da će “opet u lov” čim izađe iz zatvora, ali mu je Kotoranin odgovorio da je dosta radio.

”Vjeruj mi da pičim ovo lagano i odma’ da ti kažem, naravno među nama, opet ću vuče u lov, tako mi svega”, piše Milošević iz Istražnog zatvora.

On je optužen za likvidaciju škaljarca Radomira Đuričkovića, a ta korespondencija dešava se nakon što su kavčani, piše, organizovali svjedoke da lažno pruže alibi Miloševiću za noć te likvidacije 10. oktobra 2016. godine na Cetinju.

SMS te sadržine Milošević šalje Kašćelanu 12. februara 2021. godine.

Dopisivali su se sedam dana pošto je Miloševićeva advokatica Natalija Karadžić Perković na Kosovu navodno usaglašavala izjave lažnih svjedoka - kako bi se, prema tvrdnjama Europola, izvjesni Sabrija, Bekim i Naim, pred sudom zakleli da je Milošević u noći ubistva Cetinjanina večerao sa njima u jednom restoranu u Gračanici.

U tome je sarađivala sa Miloševićevim kosovskim advokatom Arsimom Bilalijem i pripadnicima kavačkog kriminalnog klana, proizlazi iz prepiske koju je, kako tvrdi Europol, vodila preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Zbog tog posla ona je početkom februara 2021. godine sa suprugom otputovala na Kosovo, gdje se našla sa lažnim svjedocima i kavčaninom Srđom Juriševićem.

Njihovu prepisku, u koju “Vijesti” imaju uvid, crnogorskim istražiteljima dostavio je Europol.

Pošto je vjerovao da će ta akcija uroditi plodom i da će se brzo naći na slobodi, Milošević sagovorniku poručuje da će ponovo “u lov”.

skaj prepiska Mario milošević, Mario Milošević
foto: Vijesti

”Veliki pozdrav gorski vuče”, piše šef kavčana Miloševiću 12. februara 2020. godine u 21 sat. Pritvorenik mu se zahvaljuje i pozdravlja Kašćelana sa “stara vučino”.

PCZIY1 (Kašćelan): Kad je suđenje zakazano vuče, je li skoro?

BDD7C4 (Milošević): 25. februar, sad vuče, za 12 dana. Ako se održi, tu ću da se pozovem na alibi i onda sudija poziva svedoke za alibi, tako bi trebalo.

Kašćelan: Tako treba i sa božjom pomoći da se to riješi dobro vuče. Tri god. još malo da si lišen slobode vuče.

Milošević: Evo godina od kad sam došao ovdje vuče, tačno sad na sud. Tri sad na ljeto, tačno tako cuce. I sedam i nešto prije pokupio, desetka vuče. Spreman sam od prvog dana vuče na ovo i na sve ostalo, znao sam sa čime imamo posla, vjeruj mi da pičim ovo lagano i odma da ti kažem, naravno među nama, opet ću vuče u lov, tako mi svega.

Kašćelan: Kad izađeš odmaranje i paženje, dosta si radio gorski vuče.

"Čvrsti i sigurni"

Iz Istražnog zatvora Milošević je od decembra 2020. godine sa Kašćelanom, advokaticom i kavčanima dogovarao pronalazak alibija.

Trećeg dana tog mjeseca on jednog od šefova kavačkog klana pita: “Kako si mi stari vuče?”, a Kašćelan mu, oslovljavajući ga sa “gorski vuče”, obavještava da je noć ranije malo više pio, pa se liječi.

Kašćelan ispred Višeg suda (arhiva/ilustracija)
Kašćelan ispred Višeg suda (arhiva/ilustracija) foto: Luka Zeković

Optuženi za likvidaciju škaljarca tada informiše Kašćelana da “piše oko alibija” i da želi da ga uputi, nakon čega mu šalje prepisku sa grupe u kojoj se dopisuje sa advokatima - Karadžić Perković i Bilalijem.

”Dobro je to da dobiješ tu garanciju da su bio na Kosovo u to vrijeme”, piše Kaščelan, a Milošević mu odgovara da je dobro, i da samo treba još da nađe svjedoka za večeru: “Da ne kažu da sam posle toga pošao za CG”.

skaj prepiska Mario milošević, Mario milošević
foto: Vijesti

Vođa klana tada objašnjava da svjedok mora biti “pečen”, a par sati kasnije obavještava Miloševića da će pitati Sabriju, Naima i Bekima. Takođe, govori mu i da će o tome pričati sa Radojem Zvicerom koji je na skaj aplikaciji koristio nadimak Born.

”To bi bilo dobro vuče, oni su pravi izbor ako budu htjeli”.

Dan kasnije Kašćelan piše Miloševiću da je pričao sa Bekimom i da misli da će pristati.

Milošević: Odlično. Čekamo odgovor vuče od njih.

Kašćelan: Đe, oni su sposobni da lažu. Ja mislim da neće ovo odbit’ no da će svjedočit’.

Milošević: Nasmija me vuče, dobro zboriš časti mi. Sposobni su da lažu.

Kašćelan: Jesu, kako nijesu. Nije lako pred sudom svjedočit. A pogotovo kad se laže.

Večeras u Gračanici, smještaj u Prištini

Prema transkriptima dostavljenim tužilaštvu njih dvojica narednih dana smišljaju ko će, od njihovih prijatelja, potvrditi da je Milošević u noći ubistva bio smješten kod njega, na Kosovu.

Kašćelan 6. decembra 2020. godine predlaže da to učini izvjesni Grmi ili da ga lažno prijave u “Dajmond kod Pacolija”.

Krajem tog mjeseca jedan od šefova kavačke krimi-ekipe predlaže Miloševiću da svjedoci usaglase izjave da su večerali sa njim “u Gračanicu kod Bate”.

”Da vidim sa Batom da i on kaže da je sjedio sa vama. On je i stari čovjek. Treba dobru ubjedljivu priču napraviti”, piše Kašćelan.

skaj prepiska Mario milošević, Mario Milošević
foto: Vijesti

Mjesec i po kasnije, 6. februara, Milošević obavještava Kašćelana da je njegova advokatica sve završila na Kosovu i da kreće nazad.

Prenosi mu da je rekla kako je sve u najboljem redu i da je “baš zadovoljna”: “Čvrsti su i sigurni stari vuče”, poručuju optuženi.

Poruke stigle i u sud

Prepiska Miloševića sa advokatima i kavčanima dostavljena je Višem sudu kako bi se sprovela kao dokaz u postupku za ubistvo Đuričkovića.

Advokatica u subotu 14. januara nije željela da odgovara na pitanja “Vijesti” u vezi sa tim slučajem, rekavši da sa našom redakcijom ne komunicira.

Iz dokumenata Europola zaključuje se da je ona tokom 2020. godine koristila nalog Miloševićeve supruge u kriptovanoj telefonskoj komunikaciji.

skaj prepiska Mario milošević, Mario Milošević
foto: Vijesti

Više puta okrivljeni u tim razgovorima pitao je advokaticu da li će to biti dovoljno za sud i šta o tome ona misli, nakon čega mu ta pravna zastupnica sugeriše šta je sve potrebno učiniti da bi sudije zagrizle tu udicu.

Podgoričko Više državno tužilaštvo kolegama iz Osnovnog dostavilo je materijal dobijen iz Europola, kako bi ocijenili da li je opstruirala pravdu u predmetu protiv Miloševića i drugih zbog ubistva Đuričkovića.

Optužnicom Višeg državnog tužilaštva, Milošević, Igor Mašanović i Vukan Vujačić terete se da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost i život Milorada Radulovića.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo “reno megan” koje je korišćeno prilikom ubistva...

Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanje Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo, nakon čega je Milošević ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana...

Bonus video: