Ministarstvo pravde: Napad na ombudsmana je nasrtaj na svakog građanina

"Sve nas ovo upućuje da je potrebno uvesti strožu kaznenu politiku i nastaviti sa započetom reformom krivičnog zakonodavstva", naveli su iz Ministarstva

6952 pregleda 4 komentar(a)
Ministar pravde Marko Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Ministar pravde Marko Kovač, Foto: Vlada Crne Gore

Ministarstvo pravde osudilo je današnji napad na ombudsmana Sinišu Bjekovića.

Kazali su da je taj čin nasilja, koji se dogodio u službenim prostorijama, potrebno do detalja rasvijetliti i sankcionisati na adekvatan način, jer je nasrtaj na zaštitnika ljudskih i manjinskih prava nasrtaj i na svakog građanina Crne Gore.

"Nikako ne smijemo dozvoliti da se ovakve situacije ikada više ponove i sve nas ovo upućuje da je potrebno uvesti strožu kaznenu politiku i nastaviti sa započetom reformom krivičnog zakonodavstva, ali i dosljednom primjenom zakona u svim institucijama, kako bi se svaki član društva osjećao sigurno", poručili su iz resora pravde na Tviteru.

"Vijestima" je ranije danas iz Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda rečeno da je Bjekovića verbalno i fizički napadao zaposleni službenik.

Zbog sumnje da je napao Bjekovića, policija je uhapsila Predraga Tomaševića (50). Taj službenik je Bjekovića, prema saznanjima "Vijesti", ošamario. Izvor "Vijesti" tvrdi da je Bjekoviću od udarca pukla bubna opna.

Bonus video: