Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava osudilo napad na Bjekovića

Iz ministarstva poručili kako je nedopustivo da se bilo kakav problem ili potencijalni problem pokušava riješiti fizičkim obračunom

7093 pregleda 0 komentar(a)
Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović
Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava osudilo je današnji napad na Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore Sinišu Bjekovića.

Poručili su kako je nedopustivo da se bilo kakav problem ili potencijalni problem pokušava riješiti fizičkim obračunom.

"Crna Gora nastoji da se izbori za svoj demokratski kapacitet i s tim u vezi, svaki oblik diskriminatornog ponašanja prema nekom njenom građaninu ili građanki je za svaku osudu, posebno ukoliko je riječ o nekome ko se godinama zalaže za unapređenje ljudskih prava i zaštitu od diskriminacije", saopšteno je iz ministarstva.

"Vijesti" su ranije večeras da je Predragu Tomaševiću, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti Bjekovića, određeno zadržavanje do 72 časa.

Ombudsmana je danas, u hodniku prostorija Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, prvo verbalno, a zatim i fizički napao zaposleni u toj instituciji.

Nedugo nakon incidenta policija je uhapsila pedesetogodišnjeg Tomaševića.

Prema saznanjima Vijesti, taj službenik je ošamario Bjekovića, kojem je, tvrdi izvor lista, od udarca pukla bubna opna.

Iz kancelarije Zaštitnika potvrdili su da je u njihovoj instituciji jutros došlo do, kako su kazali, nemilog događaja: "Kada je zaštitnik Siniša Bjeković verbalno i fizički napadnut od strane jednog zaposlenog službenika".

Bonus video: