Milošević još najmanje dva mjeseca iza rešetaka, zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke

Rješenje o produženju pritvora donijelo vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici

35785 pregleda 23 komentar(a)
Rade Milošević, Foto: Luka Zeković
Rade Milošević, Foto: Luka Zeković

Bivši direktor Uprave prihoda i carina i visoki fukcioner GP URA Rade Milošević ostaće i naredna dva mjeseca u Istražnom zatvoru.

To je "Vijestima" potvrdila samostalna savjetnica za odnose sa javnošću u Višem sudu Marija Raković.

Ona je kazala da je rješenje o produženju pritvora donijelo vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici.

"Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, kazala je Raković.

Milošević je uhapšen 21. oktobra 2022. godine, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ga tereti da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Privođen je i početkom oktobra iste godine, ali je pušten nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, članovi Miloševićeve kriminalne organizacije su carinici - Elvir Adrović, Milutin Pejović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević, vozač kamiona cigareta koji je “nestao” Dalibor Brnović i više NN lica.

SDT tvrdi da su oni, po Miloševićevom nalogu, "sačinjavali scenario" i prodavali, a ne uništavali ilegalne cigarete koje je država oduzela.

"Transport cigareta bio je praćen potrebnom dokumentacijom i za sve cigarete Komisija je konstatovala da su uništene, sačinjavanjem odgovarajućeg zapisnika. Međutim, iz odbrana okrivljenih Adrović Elvira, Adamović Nebojše i Ivanović Željka, proizilazi da je uništavana manja količina od količine koja se nalazi u dokumentaciji nadležnih organa".

U pitanju su cigarete milionske vrijednosti, a iz SDT-a tvrde da je samo 10 odsto završavalo u fabričkim pećima na spaljivanju.

Tragovi ka Miloševiću istražitelje su poveli navodno nakon što je kamion pun paketa zaplijenjenih cigareta “nestao” na putu od Podgorice do Nikšića, gdje ih je trebalo spaliti...

Milošević je tada bio na čelu UPC, koja je rukovodila tim procesom.

Bonus video: