Telefoni sletjeli u zatvor: Ko je naručio leteću dostavu?

Istraga o zaplijenjenom dronu koji je nadlijetao kompleks UIKS-a

19151 pregleda 20 komentar(a)
Zaplijenjeni dron i telefoni, Foto: UIKS
Zaplijenjeni dron i telefoni, Foto: UIKS

U petak, dva sata iza ponoći, dron sa dva telefona USB kabla sletio je u krug Istražnog zatvora. Zatvorski čuvari, međutim, bespilotnu letjelicu primijetili su prije nego su telefoni došli u ruke pritvorenika.

Prema informacijama Vijesti, policijski inspektori pokušaće da utvrde ko je vlasnik drona, ko je njim upravljao u petak poslije ponoći, ali i ko je trebalo da preuzme i “porudžbinu” dostavljenu iz vazduha.

Istovremeno, UIKS utvrđuje da li je naručilac telefona neko od pritvorenih članova organizovanih kriminalnih grupa, koji su posljednjih mjeseci pretresima ostavljeni bez sredstava za komunikaciju, koja su im inače zabranjena.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) zvanično su saopštili da su zaplijenili dron, koji je prethodno primijećen iznad zatvorskog kompleksa.

”To ukazuje da je spriječen pokušaj unosa istih licima lišenim slobode u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija”, navodi se u saopštenju.

Istakli su da su o tom događaju obavijestili Uprava policije, koja u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, preduzima intenzivne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

Međutim, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici juče nije bilo zvanično obaviješteno o toj istrazi, rečeno je Vijestima nezvanično.

Menadžment zatvora, gotovo pola godine pokušava da očisti tu kaznenu ustanovu od nedozvoljenih predmeta i supstanci, a Istražni zatvor bio je pod njihovim strogim nadzorom - konstantno su oduzimani improvizovani bodeži, mobilni telefoni, supstance...

Zavođenje reda u toj instituciji prouzrokovala je prijetnje članovima menadžmenta i službenicima, a doskorašnji načelnik Predrag Spasojević dva puta bio je na meti bomaških napada.

UIKS utvrđuje da li je naručilac telefona neko od pritvorenih članova organizovanih kriminalnih grupa, koji su posljednjih mjeseci pretresima ostavljeni bez sredstava za komunikaciju, koja su im inače zabranjena”

Bonus video: