Tomaševiću pritvor zbog napada na ombudsmana

"Pritvor je određen zbog opasnosti od uticanja na svjedoke S. S., K. R, i D. D., koji su po kazivanju oštećenog, kritičnom prilikom bili u blizini mjesta dešavanja", navodi se u saopštenju

24308 pregleda 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Predragu Tomaševiću je određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zlostavljanje na štetu Siniše Bjekovića, zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

To se navodi u saopštenju na sajtu Osnovnog suda u Podgorici.

"Pritvor je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na svjedoke, očevice kritičnog događaja", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, "pritvor je određen zbog opasnosti od uticanja na svjedoke S. S., K. R., i D. D., koji su po kazivanju oštećenog, kritičnom prilikom bili u blizini mjesta dešavanja, pri čemu se radi o licima koja su zaposlena, kao i osumnjičeni, u istom državnom organu, pa se svakodnevno srijeću, zbog čega po mišljenju suda stoji navedeni pritvorski osnov".

Dodaje se da je sudija za istragu odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, jer, kako je saopšteno, "ne postoje posebne okolnosti koje ukazuju na takvu opasnost, posebno pri činjenici što se radi o ranije neosuđivanom licu".

"Pritvor po ovom rješenju osumnjičenom Predragu Tomaševiću može trajati najduže trideset dana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: