Mijanović mučen, ubijen pa zakopan u dvorištu vile Bojanića u Istanbulu?

Prema pisanju turskih medija, fotografije mučenja Mijanovića čuvao je jedan od optuženih za ubistvo Jovana Vukotića, Nikšićanin Radoje Živković, zvani Žuti

73821 pregleda 12 komentar(a)
Bojanić, Foto: Eumostwanted.eu
Bojanić, Foto: Eumostwanted.eu

U istrazi ubistva vođe škaljarskog klana, Jovana Vukotića, turska policija došla je do dokaza da je Cetinjanin Risto Mijanović mučen u kući Željka Bojanića u Istanbulu, prenose tamošnji mediji.

Prema pisanju portala yenicaggazetesi, fotografije njegovog mučenja čuvao je jedan od optuženih za ubistvo Vukotića, Nikšićanin Radoje Živković, zvani Žuti.

Istraga o ubistvu Vukotića u istanbulskom kvartu Mečidekoj završena je, a optužnica Glavnog javnog tužilaštva u tom gradu tereti 16 optuženih za formiranje oružane zločinačke organizacije i plaćeno ubistvo.

U istražni dosije uvrštene su i fotografije koje prikazuju mučenje škaljarca Mijanovića.

Tužilaštvo je utvrdilo da je taj Cetinjanin kidnapovan 11. septembra 2020. iz restorana u Uskumrukoju u Istanbulu. Nakon što je ubijen, prevezen i zakopan iza vile švercera droge Željka Bojanića u Zekerijakoju.

Vođa srpske bande Željko Bojanić, za kojim traga Europol, uhapšen je u svojoj vili u Zekerijakoju 4. novembra 2022.

U tada datom saopštenju navedeno je da tokom iskopavanja nisu pronađeni dokazi o ubistvu.

Prema pisanju turskih medija, tamošnjem tužilaštvu i kolege iz Srbije dostavile su dokaze da je Mijanović mučen, dobijene posredstvom međunarodne pravne pomoći.

Na prvoj od fotografija, prenose, vidi se da Risto Mijanović sjedi na stolici nag - sa vezanim rukama i ustima.

Na drugoj fotografiji je vešernica vile Željka Bojanića. Pregledom je utvrđeno da su mjesto na fotografiji na kome je Risto Mijanović gol i vešernica vile ista prostorija.

Istražitelji imaju i fotografije na kojima se vidi da Mijanović leži na zemlji, vezanih ruku i usta.

"Konstatovano je da je to mjesto koje je obložano plavim i bijelim kamenjem, zapravo vila. Podrazumjevalo se da je ovo mjesto pokušano da se zatvori bacanjem građevinskog šuta", pišu turski mediji pozivajući se na dokumenta iz istrage.

Bojanićeva vila detaljno je renovirana u avgustu 2021. godine, čime je "očišćeno" mjesto ubistva.

Bonus video: