Apelacioni sud odbio žalbu, Čađenović ostaje u pritvoru

Čađenović je uhapšen 9. decembra 2022. godine na poslu nakon što je njegov kolega Miloš Šoškić donio odluku o otvaranju istrage i nalog za hapšenje specijalnog tužioca

24101 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Apelacioni sud Crne Gore odbio je, kao neosnovanu, žalbu branioca specijalnog tužioca Saše Čađenovića na rješenje Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora za dva mjeseca.

"Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca okrivljenom Saši Čađenoviću zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i četiri krivična djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, koja su mu stavljena na teret naredbom o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore. Viši sud u Podgorici produžio je pritvor okrivljenom Čađenoviću po pritvorskim osnovima iz čl. 175 st. 1 tač. 1 i 2 ZKP-a, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke i saučesnike. Navedenim rješenjem Višeg suda određeno je da pritvor po tom rješenju može trajati do 09.03.2023. godine", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Čađenović je uhapšen 9. decembra 2022. godine na poslu nakon što je njegov kolega Miloš Šoškić donio odluku o otvaranju istrage i nalog za hapšenje specijalnog tužioca.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) donijelo je ranije naredbu o sprovođenju istrage protiv Čađenovića, kojeg terete da je sredinom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koju je formirao Radoje Zvicer.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić predložio je tada da se Čađenoviću odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke i saučesnike.

Povezani članci

09. Januar 2023.

Čađenoviću produžen pritvor na još dva mjeseca

Bonus video: