Tužilački savjet objavio poziv za vršioca dužnosti VDT-a

Početkom ove sedmice je okončan javni poziv za vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu, a prijave su dostavili v.d. VDT-a Maja Jovanović, pravnik Milorad Miško Marković i sutkinja Suzana Mugoša

6538 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Tužilački savjet je danas objavio pozivni oglas za zainteresovane koji žele da se prijave za vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca da predaju biografiju.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata Tužilačkog savjeta, poziv je objavljen na osnovu odluke Tužilačkog savjeta od 19. januara 2023.godine.

"Pozivaju se lica zainteresovana za obavljanje funkcije vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca, koja ispunjavaju uslove propisane u članu 43 Zakona o Državnom tužilaštvu, da u roku od 7 dana od dana objavljivanja, dostave radnu biografiju elektronskim putem na adresu Tužilačkog savjeta – tuzilacki.savjet@tuzilastvo.me", piše u pozivnom obavještenju.

Vršiteljki dužnosti VDT-a Maji Jovanović 5. februara ističe drugi polugodišnji mandat, ali je TS uputio Vladi, pa Vlada parlamentu da se izmijeni član 48 Zakona o državnom tužilaštvu kako bi v.d. VDT-a mogla da obavlja funkciju i nakon tog datuma.

Početkom ove sedmice je okončan javni poziv za vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu, a prijave su dostavili v.d. VDT-a Maja Jovanović, pravnik Milorad Miško Marković i sutkinja Suzana Mugoša.

Bonus video: